Ημερίδα για τις νέες προοπτικές και προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων

Ημερίδα με θέμα τις νέες προοπτικές και σύγχρονες προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΔΑ από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Ιδρύματος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, ο πρόεδρος του οικείου Τμήματος καθηγητής Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, κ. Ιωάννης Σμαρνάκης.
Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας καθώς οι εξελίξεις στον τομέα τροφίμων είναι διαρκείς και έχουν εξέχουσα βαρύτητα στην ποιότητα ζωής μας.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Π. Ζουμπουλάκης υπογράμμισε ότι η ημερίδα αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με γνώμονα την εξωστρέφεια και τη δικτύωση. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στον ευρύτερο χώρο της επιστήμης των τροφίμων συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων καθώς και των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και της έρευνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους συμμετείχαν απόφοιτοι του εν λόγω Τμήματος, οι οποίοι και παρέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους για το σήμερα, αλλά και το μέλλον του τεχνολόγου τροφίμων στην αγορά εργασίας.
Το δεύτερο μέρος αφορούσε στις ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΔΑ, οι οποίες παρουσιάσθηκαν από τα μέλη ΔΕΠ, υποψήφιους διδάκτορες και τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος.
Στο τρίτο μέρος της Ημερίδας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους από τη Βιομηχανία των Τροφίμων και την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων.
Για τις σύγχρονες τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων μεταξύ άλλων ομιλία παρέθεσε και η Σύμβουλος Προγραμμάτων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Δρ Ν. Καπετανάκου.

Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, αναπληρωτής καθηγητής Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, η επίκουρη καθηγήτρια Ευσταθία Τσάκαλη, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Δήμητρα Χούχουλα και η λέκτορας εφαρμογών Δήμητρα Μάργαρη. Την Ημερίδα παρακολούθησε πλήθος ενδιαφερόμενων φοιτητών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μαγνητοσκοπημένη εδώ
(Φωτογραφία: Ευτυχία Περιβολάρη)

Προηγούμενο άρθροΙσορροπημένη Διατροφή & Ευεξία
Επόμενο άρθροΠάνω από 200 οι συμμετέχοντες στην 1η Διημερίδα Ερευνητικών Εργαστηρίων του Τμήματος Νοσηλευτικής