Επίτιμοι καθηγητές του ΠΑΔΑ ο πρ. Πρύτανης Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος και ο Gergely Szolnoki, Καθηγητής του Hochschule Geisenheim University της Γερμανίας

Από αριστερά: Ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Οίνου Αμπέλου και Ποτών Καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ο Επίτιμος Καθηγητής του Ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος, η Αντιπρύτανης Ευσταθία Παπαγεωργίου, η Αντιπρύτανης Κλειώ Σγουροπούλου, Ο Πρύτανης Παναγιώτης Καλδής, ο Επίτιμος Καθηγητής Gergely Szolnoki και ο ο Καθηγητής Ηλίας Κόρκας

Δύο Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, ο ένας με μεγάλη συνεισφορά στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και ο άλλος με γόνιμη συνεργασία στην πορεία του ΠΑΔΑ, συγκαταλέγονται πλέον στους Επίτιμους Καθηγητές του Ιδρύματος.
Ο πρώτος, στον οποίο απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος, είναι ο Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος με σαραντάχρονη ακαδημαϊκή πορεία στον ίδιο χώρο από τα ΚΑΤΕΕ μέχρι την ίδρυση του ΠΑΔΑ. Είναι αυτός που αξιώθηκε, όντας Πρύτανης του ΤΕΙ Αθηνών, να δει τη δικαίωση μιας συγκροτημένης προσπάθειας, η οποία οδήγησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τη συνένωση του εν λόγω Ιδρύματος, του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Ο δεύτερος τιμηθείς, ο Καθηγητής του Hochschule Geisenheim University της Γερμανίας, κ. Gergely Szolnoki, είναι μία διακεκριμένη προσωπικότητα της Επιστήμης Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, ειδικά στο κεφάλαιο που αφορά στην Έρευνα Αγοράς Οίνου και Ποτών.

Από αριστερά: Ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Οίνου Αμπέλου και Ποτών Καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος, και ο Επίτιμος Καθηγητής του Ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος

Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Φουαγιέ της Αίθουσας Τελετών στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω του ΠΑΔΑ, λίγο πριν την ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών για την απόφασή τους να απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Καθηγητή στους κ.κ. Μπρατάκο και Szolnoki. Ο Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής τόνισε ότι, στην πορεία του ως ακαδημαϊκού Δασκάλου, ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Αθηνών κ. Μιχάλης Μπρατάκος συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Έρευνας, στην Αριστεία, στη δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών, στην εξωστρέφεια και στην αναγνώριση του ΤΕΙ, βήματα που οδήγησαν στη φυσιολογική μετεξέλιξή του ως συνιστώσας του ΠΑΔΑ. Μιλώντας για τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Geisenheim της Γερμανίας, ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ στάθηκε με έμφαση στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει στην κατεύθυνση της Έρευνας τόσο σε γερμανικό όσο και διεθνές επίπεδο, καθώς και στην καθοριστική συμβολή του στην επεξεργασία και εφαρμογή πολιτικών που επηρεάζουν τους τομείς του Οίνου και των Ποτών σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα.

Απ’ την άλλη πλευρά του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, ο Καθηγητής και Πρόεδρός του κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος ανέδειξε μέρος των άοκνων προσπαθειών του πρ. Πρύτανη, κ. Μιχάλη Μπρατάκου, στη σαραντάχρονη διαδρομή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ο Καθηγητής Ηλίας Κόρκας παρουσίασε το πλήθος των δραστηριοτήτων και των διακρίσεων του Καθηγητή Gergely Szolnoki, καθώς και τους τομείς εκείνους που αφορούν στη συνεργασία του για την ενδυνάμωση της λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του ΠΑΔΑ.

Από αριστερά: ο Επίτιμος Καθηγητής Gergely Szolnoki και ο ο Καθηγητής Ηλίας Κόρκας

Αμέσως μετά την περιένδυση των τιμωμένων με την τήβεννο του ΠΑΔΑ, ως Επίτιμος Καθηγητής του Ιδρύματος ο κ. Μιχάλης Μπρατάκος ευχαρίστησε τις Πρυτανικές Αρχές και το Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών για την τιμή που του επιφύλαξαν. Ευχήθηκε να χαρακτηρίζει το Πανεπιστήμιο η δημιουργικότητα των μελών του, η διαρκής αναζήτηση της εφαρμοσμένης έρευνας και η αφοσίωση όλων στη γνώση. Να είναι εστία που εκπέμπει μηνύματα Παιδείας, υπηρετώντας αταλάντευτα, αρχές, αξίες και πολιτισμό, ώστε να δείχνει το δρόμο και να εμπνέει διδάσκοντες και φοιτητές.

Απ’ τη δική του πλευρά, ο Καθηγητής Gergely Szolnoki ευχαρίστησε με τη σειρά του τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΔΑ και τους συναδέλφους του στο Τμήμα Επιστημών, Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, δεσμευόμενος να συνεργαστεί μαζί τους για την προαγωγή της έρευνας, επ’ ωφελεία του Ιδρύματος, των μελών ΔΕΠ και των φοιτητών του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιπρυτάνεις του ΠΑΔΑ, κ.κ. Γραμματή Πάντζιου, Ευσταθία Παπαγεωργίου. Κλειώ Σγουροπούλου και Ιωάννης Καλδέλλης, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Επιστημών Οίνου Αμπέλου και Ποτών, καθώς και Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι απ’ όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του Ιδρύματος.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της βουλευτού Χ. Κεφαλίδου με τις Πρυτανικές Αρχές του Παν. Δυτικής Αττικής
Επόμενο άρθροΗ επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα το θέμα της εκπομπής “WEST ATTICA”