Ισορροπημένη Διατροφή & Ευεξία

Την εβδομάδα αυτή οι «ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ» φιλοξενούν τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κα Ευαγγελία Κολόβη.
Η καλεσμένη μας έχοντας εξειδίκευση στην Υγεία, αλλά και την Άθληση εξαίρει τη Μεσογειακή Διατροφή ως τη βάση μιας καλής ζωής. Μας συμβουλεύει πώς μπορούμε να διατρεφόμαστε ορθά διατηρώντας τον κατάλληλο δείκτη μάζας σώματος και άρα ένα υγιές σωματικό βάρος.
Συνδέουμε επίσης τη διατροφή με την ευδαιμονία, αφού ορισμένες τροφές διαθέτουν το «χάρισμα» να ρυθμίζουν καλύτερα τη διάθεσή μας!
Η διατροφολόγος μας επεξηγεί ακόμη ποιες τροφές μπορούν δυνητικά να γίνουν καρκινογόνες αν τις υπερκαταναλώνουμε και ποια τρόφιμα άρα κατ’ επέκταση είναι σκόπιμο να αποφεύγουμε, όσο γευστικά κι αν μας φαίνονται!
Το τρίπτυχο της ευζωίας μαζί με τη σωστή διατροφή ολοκληρώνουν η τακτική άσκηση, καθώς και ο επαρκής ύπνος!
Παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

Προηγούμενο άρθροΕγκέφαλος: Λειτουργία και τεχνολογία
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τις νέες προοπτικές και προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων