Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια εμπορική έκθεση μεγάλου κύρους και υψηλής σημασίας, καθώς και διεθνούς απήχησης.

Το Ίδρυμα έδωσε το παρόν στον εκπαιδευτικό τομέα της χώρας που αποτελεί σημαντικό τμήμα όλης της ΔΕΘ και συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκε πρωτίστως μέσω των φοιτητών του λόγω της διάκρισης της κοπιώδους προσπάθειάς τους με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών, κο Κωνσταντίνο Στεργίου.

Αναλυτικότερα, η ομάδα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» παρευρέθηκε εκεί κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης από τους διοργανωτές της Έκθεσης προκειμένου να παρουσιάσει το ηλεκτροκίνητο όχημα «ΌΡΚΑ», το οποίο έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί από τους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ, από τους οποίους παρέστησαν δια ζώσης στη διοργάνωση οι Μουνταντωνάκη Μαρία, Μπόκια Χριστίνα, Μιχαλόπουλος Γεώργιος, Περίφανος Γεώργιος, Μαυρίδης Ηλίας, Καστανιώτης Ιωάννης, Χατζημπεκιάρης Αθανάσιος, Λιοντής Βασίλειος, Δημητρανόπουλος Μενέλαος και Ψυχογυιός Κανέλλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόνημα αυτό κατέχει το Πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας και έχει λάβει το 1ο βραβείο Σχεδιασμού Πρωτότυπου Οχήματος μεταξύ 166 ομάδων από όλο τον κόσμο στο “Queen Elizabeth Olympic Park” στο Λονδίνο.

Στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου το παρόν στην έκθεση έδωσε εκ μέρους του Ιδρύματος και η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κα Κλειώ Σγουροπούλου τόσο υπό αυτήν της την ιδιότητα, όσο και ως Εθνική Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης για τις Ψηφιακές Δεξιότητες κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μεταξύ άλλων διακεκριμένων προσκεκλημένων. Η εισήγησή της επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία και τη ζωή του ανθρώπου, καθώς και στα αλματώδη βήματα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή στη χώρα μας για μια προσβάσιμη Τεχνητή Νοημοσύνη για κάθε πολίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παρουσία του ΠΑΔΑ στη ΔΕΘ μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΤο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, συμμετέχει στην έκθεση «Επαναστατικά Παλίμψηστα»
Επόμενο άρθροΒράβευση ΠΑΔΑ στα Healthcare Business Awards 2021