Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το International Internship Program του Πανεπιστημίου Princeton

Συνολικά 14 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Princeton πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις ερευνητικές δομές του ΠΑΔΑ την πρακτική τους άσκηση το καλοκαίρι (Ιούνιο και Ιούλιο 2024), καθώς η έως τώρα πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης τα προηγούμενα 4 χρόνια στο ΠΑΔΑ, αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα ικανοποιητική από το αμερικανικό ίδρυμα.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη υλοποίηση του προγράμματος International Internship Program του Πανεπιστημίου Princeton για πέμπτη συνεχή χρονιά του, αποτελεί την καλύτερη «πιστοποίηση» του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που συντελείται στο ΠΑΔΑ, από ένα διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα, όπως το Princeton που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικής ποιότητας διδασκαλία και υψηλής έντασης ερευνητική δραστηριότητα, που έχει επιβραβευθεί με κορυφαίες διακρίσεις, όπως τα βραβεία Νόμπελ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά το υψηλού κύρους Πανεπιστήμιο Dartmouth αποστέλλει φοιτητή του στο ΠΑΔΑ για την υλοποίηση της πρακτικής του άσκησης.

Οι αμερικανοί φοιτητές έχουν επιλέξει να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στα εξής ερευνητικά εργαστήρια του ΠΑΔΑ α) Εργαστήριο Computer Networks & Services Research laboraΤory (CONSERT) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών β) Εργαστήριο Computational Drug Design IA Group (CODDIA) του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής , γ) Laboratory of Biosignals Acquisition του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής δ) Laboratory of Accounting & Finance του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ε) Εργαστήριο Applied Arts & Culture του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής στ) Laboratory of Hygiene and Epidemiology, του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας ζ) Laboratory of Geospatial Technology του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής η) Εργαστήριο High Voltage and Energy Systems Research Lab (HVLAB) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών θ) Εργαστήριο Telecommunications, Signal Processing and Intelligent Systems (TELSIP) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, ι) Laboratory of Sustainable Systems & Resilient Infrastractures (INTEREST) του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής.

Η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του προγράμματος International Internship Program του Πανεπιστημίου Princeton ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, μετά από εισήγηση των μελών Δ.Ε.Π του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ, κ. Αθανασίου Νασιόπουλου και κ. Ηλία Ζώη και την ένθερμη υποστήριξη του Πρύτανη του ΠΑΔΑ.

Η πρωτοβουλία του αμερικανικού πανεπιστημίου για εθελοντική εργασία στο εξωτερικό δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές του να εκπληρώσουν ακαδημαϊκούς και προσωπικούς στόχους τους, διαμέσου της διαβίωσης και της εργασίας τους σε προσεκτικά επιλεγμένες δομές ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στο εξωτερικό. Οι μέχρι τώρα προτάσεις και προσφερόμενες θέσεις του ΠΑΔΑ στο πρόγραμμα IIP αφορούν κυρίως αντικείμενα χημείας, φαρμακολογίας, δημόσιας υγείας, συντήρησης αρχαιοτήτων, ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών καθώς και βιοϊατρικής, γεωπληροφορικής, έξυπνων ρούχων, μηχανικής/βαθείας μάθησης και τέχνης-πολιτισμού. Οι επιβλέποντες (supervisors) για τους εθελοντές είναι μέλη ΔΕΠ του ΠΑΔΑ με αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα και παρέχουν στοχευμένη καθοδήγηση και συνεχή επίβλεψη στις εργασίες που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι φοιτητές.

Προηγούμενο άρθροΣτο ΠΑΔΑ η 97η Συνάντηση της European Working Group on Multicriteria Decision Aiding
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της χορωδίας ΠΑΔΑ στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών