Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, συμμετέχει στην έκθεση «Επαναστατικά Παλίμψηστα»

Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, συμμετέχει στην έκθεση «Επαναστατικά Παλίμψηστα» που γίνεται Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του ΟΠΑΝΔΑ στο Θησείο, σε επιμέλεια: Ευφροσύνης Τσακίρη / Χριστόφορου Μαρίνου.  

Η έκθεση αναφέρεται στους ιστορικούς επαναστατικούς τόπους του 1821 τους οποίους αναπαριστά και προβάλλει ως παλίμψηστα, σε σχέση με την εξέλιξη τους μέσα στο χρόνο.

Στον όροφο εκτίθενται τα έργα των 10 εικαστικών ερευνητών, Ηώ Αγγελή, Φρύνη Μουζακίτου, Μαρία Παπαδημητρίου, Ντέμη Κάγια, Μαρία Κονομή, Δήμητρα Μερμίγκη, Νικόλας Κληρονόμος, Ανδρέας Καλακαλάς, Βιβέττα Χριστούλη, Ευφροσύνη Τσακίρη,

του προγράμματος ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΑ στο πλαίσιο του οποίου, γίνεται η έκθεση. Στο ισόγειο θα δείτε τα έργα, κολαζ, κατασκευές, πινακίδες ανάλυσης, φοιτητών σχολών αρχιτεκτονικής από όλη την Ελλάδα.

Από αριστερά: Οι καθηγητές Φρύνη Μουζακίτου, Ηώ Αγγελή, Γιάννης Λασιθιωτάκης και Μαρία Μοίρα

Την έρευνα που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία των εικαστικών έργων, διεξήγαγαν οι ερευνητές /χαρτογράφοι  Κώστας Μωραΐτης, Μαρία Μάρκου, Σωκράτης Γιαννούδης,  Δήμητρα Χατζησαββα, Ελένη Χανιωτου, Φυλλιω Κατσαβουνίδου, Σοφία Αυγερινού Κολώνια, Φίλιππος Περιστέρης και Ευφροσύνης Τσακίρη, στους οποίους και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στη δράση «Επιστήμη και Κοινωνία» «200 χρόνια από την Ελληνική Επανασταση» και υλοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και σε διάστημα 1,5 έτους υλοποιήθηκαν  δράσεις με συμμετοχή 500 φοιτητών κατά προσέγγιση, καθώς και εικαστικών ερευνητών από το ΕΜΠ, το ΠΑΔΑ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021.
(Φωτογραφίες: Νίνα Λασιθιωτάκη)

Προηγούμενο άρθροΠΑΔΑ: Εγκατάσταση του “Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών” στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.
Επόμενο άρθροΤο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης