Μέλη ΔΕΠ του ΠΑΔΑ περιλαμβάνονται στους κορυφαίους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του έργου τους παγκοσμίως

Τέσσερεις (4) εν ενεργεία καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δύο (2) προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα μέλη ΔΕΠ καθώς και δύο (2) συνεργαζόμενοι ερευνητές περιλαμβάνονται στον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως βάσει της απήχησης του Ερευνητικού τους έργου στο επιστημονικό πεδίο που υπηρετούν. Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντικό τεκμήριο της υψηλού επιπέδου έρευνας και παραγωγής συγγραφικού έργου που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα και συμβάλλει στη διεθνή αναγνώρισή του.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στις 19 Οκτωβρίου 2021, οι Jeroen Baas (Elsevier, B.V.), Kevin Boyack (SciTech Strategies, USA) & John P.A. Ioannidis (Stanford), δημοσίευσαν τη βάση δεδομένων κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες ανά πεδίο. Η βάση δεδομένων ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για περισσότερους από 8.000.000 επιστήμονες παγκοσμίως, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Η κατάταξη αυτή χρησιμοποιεί αναφορές από τα δεδομένα του Scopus και παρουσιάζει δεδομένα για το συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας (βλ. σχετικό συνημμένο αρχείο επεξηγήσεων).

Τα μέλη του Πανεπιστημίου μας που διακρίνονται διεθνώς για το ερευνητικό τους Έργο είναι (βλ. συνημμένο σχετικό αρχείο-1):

  Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών και Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Δρ Ιωάννης Κ. Καλδέλλης, ο οποίος υπηρετεί (ήδη από το τέως ΤΕΙ Πειραιά) από το 1991 και βρίσκεται στην 38η θέση κατάταξης από το σύνολο των Ελλήνων επιστημόνων, οκτώ θέσεις υψηλότερα από την αντίστοιχη κατάταξη του 2019,
  ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας Δρ Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην 371η θέση της κατάταξης,
  ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Δρ Αναστάσιος Ντούνης, ο οποίος βρίσκεται στην 616η θέση της κατάταξης, και
  ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Δρ Αντώνιος Μπόγρης, ο οποίος βρίσκεται στην 809η θέση της κατάταξης από το σύνολο των Ελλήνων επιστημόνων.

Στον εν λόγω κατάλογο, στον οποίον περιλαμβάνονται περισσότεροι από 186.000 επιστήμονες παγκοσμίως, εμπεριέχονται και οι προσφάτως αφυπηρετήσαντες καθηγητές κ.κ.Τσιλιγγίρης Παναγιώτης και Πατερμαράκης Γεώργιος καθώς και οι συνεργάτες/διδάσκοντες του Πανεπιστημίου κ. Νικολαΐδης Παντελής και η κα Γιαννακοπούλου Ευγενία.

Αξίζει επίσης να τονισθεί ότι τα τέσσερα από τα οκτώ μέλη του ΠΑΔΑ που αναφέρονται στον κατάλογο αξιολόγησης, δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Ενέργειας, στη δεύτερη θέση του οποίου βρίσκεται (βλ. συνημμένο σχετικό αρχείο-2) ο Αντιπρύτανής μας κ. Ιωάννης Κ. Καλδέλλης, μια μόνο θέση πίσω από τον αφυπηρετήσαντα καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Νικόλαο Χατζηαργυρίου.
Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο κατάλογος αυτός αντιπροσωπεύει μια αμερόληπτη πηγή διεθνούς αξιολόγησης που αναδεικνύει την ποιότητα και τη χρονική διάρκεια της έρευνας και συγγραφής των μελών της ακαδημαϊκής του κοινότητας.

Η διάκριση αυτή πιστοποιεί τη διεθνή αναγνώριση κορυφαίας επιστημονικής και ερευνητικής παραγωγής, η οποία, μαζί με την υψηλής ποιότητας διδασκαλία και την εκτεταμένη συμβολή μας στην επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως ένα από τα πλέον δυναμικά ελληνικά ΑΕΙ.

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφοριακή συμφόρηση και τροχαία
Επόμενο άρθροΕλληνική Δημόσια Διοίκηση και σύγχρονες προκλήσεις