ΠΑΔΑ και επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου: Εκδήλωση ιστορικής μνήμης

Στο Συνεδριακό Κέντρο Περικλής Ν. Λύτρας της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 με μία λιτή. αλλά ουσιαστικής σημασίας εκδήλωση ιστορικής μνήμης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση δύο εκ των πρωταγωνιστών της εποχής: το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου, Διονύσης Μαυρογένης και ο εκφωνητής του ραδιοφωνικού σταθμού Δημήτρης Παπαχρήστος, οι οποίοι και κατέθεσαν τις προσωπικές τους μαρτυρίες.

Στο χαιρετισμό του ο πρύτανης του ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Καλδής τόνισε ότι ο λόγος των «διάσημων σε ήθος» παρευρισκόμενων προσφέρει το αυθεντικό αφήγημα της εποχής και είμαστε πολύ τυχεροί, αλλά και υπερήφανοι γι΄αυτό.

Ακόμη προσέθεσε ότι «εορτάζεται η επέτειος αυτής της εξέγερσης – ένα εμβληματικό πολιτικό και ηθικό κίνημα αντίστασης, κυρίως των νέων, απέναντι στο τότε δικτατορικό καθεστώς – με ασφάλεια και διαρκή επαγρύπνηση για τα σύνορά μας, την κλιματική αλλαγή, το βιοτικό επίπεδο, την παιδεία και την ποιότητα της δημοκρατίας μας.»

Κατέληξε ότι «με σαφώς διαφορετικά δεδομένα, όλοι μαζί με ενότητα, ενστερνιζόμαστε αξίες της τότε εποχής, τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, εργαζόμαστε για την μείωση των ανισοτήτων και διεκδικούμε μια κοινωνία συμπεριληπτική με ανθεκτικότητα και επενδύουμε στους ανθρώπους και τη διαγενεακή ισότητα.»

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και συντόνισε ο Νίκος Αποστολόπουλος, Λέκτορας του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού.

Στις φωτογραφίες της Ευτυχίας Περιβολάρη, ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής απονέμει τις τιμητικές πλακέτες στους καλεσμένους με τους οποίους είχε σύντομη συνάντηση στην Πρυτανεία.

Προηγούμενο άρθροHμερίδα με θεματική: «Θηλασμός και Υγεία: Στόχος Δημόσιας Υγείας»
Επόμενο άρθροΠΑΔΑ: Πρώτο Βραβείο για την Ενίσχυση της Διαφάνειας στην Αξιολόγηση της Δημοσιονομικής Διαχείρισης