Μια δράση εξωστρέφειας: Επίσκεψη φοιτητών ΠΑΔΑ στην Βαρβάκειο Αγορά 

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Υγιεινή Τροφίμων και Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων φοιτητές του Ε και Ζ εξαμήνου του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ επισκέφθηκαν την Βαρβάκειο Αγορά παραμονές Χριστουγέννων.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να δουν όλα τα είδη των τροφίμων που ετοιμάζονται στον πάγκο όπως κρέατα αλλά και ιχθυηρά, φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και έτοιμο φαγητό παρακολουθώντας κάθε διαδικασία κοπής και χειρισμού των διαφόρων προϊόντων.

Ο καθηγητής Ζακυνθινός Γεώργιος που οργάνωσε την εκπαιδευτική επίσκεψη ανέφερε ότι «η επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα και ένα θετικό πρόσημο αναφορικά με την εξωστρέφεια του Τμήματος. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο καθηγητής αναφέρθηκε στην σκοπιμότητα της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής επίσκεψης λέγοντας πως «είναι αλήθεια ότι με τέτοιες επισκέψεις δίνουμε την δυνατότητα αφενός μεν στους φοιτητές μας να επικοινωνήσουν με πραγματικούς χώρους εργασίας, να δουν από κοντά την λειτουργία μιας αγοράς και πως αυτή  η αγορά μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα για τον καταναλωτή. Οι φοιτητές ως αυριανοί Επόπτες Υγείας έχουν ανάγκη αυτής της ενημέρωσης και εκπαίδευσης αφού η εποπτεία και η επιθεώρηση  σε τέτοιους χώρους εργασίας θα αποτελεί μετά την αποφοίτησή τους και ως πτυχιούχοι ένα σημαντικό για αυτούς λειτούργημα που ταυτίζεται με την Δημόσια Υγεία.

Παράλληλα αυτή η επίσκεψη η οποία είχε διαλόγους με καταστηματάρχες, πωλητές και καταναλωτές δίνει και ένα μήνυμα στην κοινωνία πως υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο και στην προκειμένη περίπτωση από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που μπορούν να στηρίξουν και την πολιτεία και τον καταναλωτή ώστε να απολαμβάνει υγιεινά και ασφαλή προϊόντα. 

Προηγούμενο άρθροΕμβληματική συνεργασία του ΠΑΔΑ με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας
Επόμενο άρθροΓλυπτό εικαστικού του ΠΑΔΑ κοσμεί το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών