Γλυπτό εικαστικού του ΠΑΔΑ κοσμεί το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Από την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση 1821-2021, παρουσία σημαντικών παραγόντων, όπως της Εκκλησιαστικής, Πολιτιακής, Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της χώρας.
Ο Εικαστικός Χάρης Πρέσσας, Κοσμήτορας της ΣΕΤΠ

Μεταξύ των 4 τιμώμενων προσώπων της εκδήλωσης ήταν και ο εικαστικός Χάρης Πρέσσας, Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αφορμή στάθηκε η συμμετοχή του γλυπτού του «Υπερηχητικό Άγονων Εδαφών» στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Λόγω προσωπικού κωλύματος του καλλιτέχνη την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη η Αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Κλειώ Σγουροπούλου.  Ο Χ. Πρέσσας δίνοντας μια σύντομη περιγραφή του σκεπτικού που οδήγησε στην δημιουργία του γλυπτού, ανέφερε τα εξής:
“Η γλυπτική αυτή πρόταση επιχειρεί να συνδυάσει την Ελλάδα του αγροτικού μόχθου με το σήμερα. Να σηματοδοτεί ταυτοχρόνως, αφενός την πάλη για επιβίωση, την αρχέγονη αλλά και αυτή των πρόσφατων αιώνων, τον μόχθο στην άγονη και ορεινή κυρίως, πατρίδα μας όπου ο αγώνας για την καθημερινή εξασφάλιση των προς το ζειν χάραξε το είναι των Ελλήνων, με την σύγχρονη Ελλάδα αφετέρου, της ασφάλειας της προόδου, της ανάπτυξης, και του αισθήματος της αυτοπεποίθησης που εξασφαλίζουν οι υπερηχητικοί φρουροί της!”
 
Το έργο “ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ ΑΓΟΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ – SUPERSONIC OF BARREN LANDS” (από σίδερο, με περιορισμένη χρήση χρώματος, και με διαστάσεις 55εκ. Χ 54εκ. Χ 48εκ .) το οποίο θα εκτίθεται πλέον μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη) είναι προσφορά του καλλιτέχνη υπέρ της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ- 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ!

Προηγούμενο άρθροΜια δράση εξωστρέφειας: Επίσκεψη φοιτητών ΠΑΔΑ στην Βαρβάκειο Αγορά 
Επόμενο άρθροΝέο τεύχος του περιοδικού Design | Arts | Culture