Διμερής συνεργασία του ΠΑΔΑ με το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνάντηση εργασίας με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, με σκοπό την υπογραφή διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας και με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες τονίζοντας τη σημαντικότητα αυτής της συνεργασίας, αφού το συγκεκριμένο πολιτειακό πανεπιστήμιο, με ίδρυση το 1766, είναι ένα από τα κορυφαία κρατικά ερευνητικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.
Η καθηγήτρια Ελπίδα Πάβη, Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, μαζί με την καθηγήτρια Marian Passannante, Αναπληρώτρια Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Rutgers, εξειδίκευσαν το περιεχόμενο του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής οι: αν. καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Αρετή Λάγιου, καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Γεώργιος Ντουνιάς, καθηγητής και Προέδρος του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Γεώργιος Κουλιεράκης, αν. καθηγητής και αν. Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας. Από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Rutgers η αν. καθηγήτρια Shauna Downs, από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα η Μορφωτική Ακόλουθος Jennifer Schueler και το στέλεχος Μαρίνα Χειλίτση. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βάιος Καραθάνος, καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.