Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών – καθηγητών του Τμήματος ΣΑΕΤ

Ο τομέας Εικαστικών Μαθημάτων του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, επιθυμώντας να αναδείξει την αμφίδρομη σχέση της Τέχνης και της Συντήρησης, διοργάνωσε με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και των πρυτανικών αρχών, την ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών – καθηγητών του με τίτλο «Ύλης Άυλον», στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι– Κartάλος από 8 -19 Νοεμβρίου 2019.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Παναγιώτης Καλδής, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση με την παρουσία  των Αντιπρυτάνεων κ. Κλ. Σγουροπούλου και κ. E. Παπαγεωργίου, του Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, κ. Χ. Πρέσσα, ο οποίος ομίλησε, του Προέδρου του Τμήματος ΣΑΕΤ, κ. Γ. Παναγιάρη, που χαιρέτισε και της Διευθύντριας του τομέα Εικαστικών της ΣΑΕΤ, κ. Λ. Τσίλαγα, που συντόνισε τις ομιλίες.
Παραβρέθηκαν,  επίσης, ο πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, κ. Ν. Χιωτίνης, καθηγητές και φοιτητές του Ιδρύματος, φοιτητές και φυσικά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.
Τίμησαν, επίσης, τα εγκαίνια με την παρουσία τους ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που ομίλησε, κ. Ν. Τρανός, ο Αντιπρύτανης της ΑΣΚΤ, κ. Ι. Σκαλτσάς. ο πρώην Πρύτανης, κ. Π. Χαραλάμπους, καθηγητές από άλλα Πανεπιστήμια, η Αντιδήμαρχος Π. Ψυχικού, κ. Ε. Χαρλαύτη, άνθρωποι του χώρου των Γραμμάτων και των Τεχνών κ.ά.

Η έκθεση αποτέλεσε παράλληλα φόρο τιμής στο σημαντικό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών Θράσου Αβαριτσιώτη, Αχιλλέα Αϊβάζογλου,  Κυριάκου Ρόκου και Αντώνη Απέργη (αποβιώσας), που δίδαξαν στο Τμήμα ΣΑΕΤ και διαμόρφωσαν τη σημερινή δυναμική του πορεία.
Όπως επισημαίνεται από τον επιμελητή της έκθεσης, καθηγητή ΣΑΕΤ, Τάσο Κουτσουρή, «η διδακτική τους συμβολή συνίσταται στην κατανόηση των σύνθετων εννοιών που συνδέονται με το υλικό και το άυλο στοιχείο, με την πνευματική και υλική υπόσταση των έργων τέχνης και των αντικειμένων ιστορικής σημασίας, αλλά συνάμα και των σύγχρονων απαιτήσεων του κοινωνικού και πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος».

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο κ. Τάσος Κουτσουρής, τον σχεδιασμό-συντονισμό ο κ. Λ. Καραμπίνης, υπεύθυνη επικοινωνίας της έκθεσης ήταν κ. Λίνα Τσίλαγα και τον σχεδιασμό έντυπου υλικού και την γενική διοργάνωση είχε ο κ. Χ. Δερμάτης.
Οι φωτογραφίες είναι του Θωμά Γκαζέλη και το video του Αιμίλιου Βελία

Προηγούμενο άρθροΗ επικοινωνία του προϊόντος μέσω «ήρωα – χαρακτήρα», στο Ελληνικό διαφημιστικό animation στα 1970 – 2000
Επόμενο άρθροΔιμερής συνεργασία του ΠΑΔΑ με το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ