Εργασία τελειόφοιτου του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑΔΑ διακρίνεται και περιλαμβάνεται στην Έκθεση «Πόλεις του Αύριο» – “Cities of Tomorrow”

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων και κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός με τίτλο «Φαντάσου την Πόλη σου Αύριο», υπό την αιγίδα του δικτύου “Eurocities” και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συμμετοχή ήταν αθρόα και περιελάμβανε Έλληνες, αλλά και ξένους δημιουργούς από όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης (εικαστικοί, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι κ.ά.). Η επιλογή των προτάσεων έγινε από επιτροπή που συστάθηκε ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Ανάμεσα στα έργα που διακρίθηκαν και εκτίθενται στην ειδική υπαίθρια έκθεση «Πόλεις του Αύριο» – “Cities of tomorrow” επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας στην Αθήνα είναι και η διπλωματική εργασία του τελειόφοιτου Βασίλη Νικάκη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η μελέτη φέρει τον τίτλο “Unfold the City” και αφορά την ανάπλαση της οδού Ιάσωνος στο Μεταξουργείο.  Επιβλέπουσα της διπλωματικής εργασίας είναι η έμπειρη Καθηγήτρια, κα Στέλλα Τυροβολά.   

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η ιστορικός τέχνης και Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων σε θέματα πολιτισμού, κα Κατερίνα Κοσκινά και ο αρχιτέκτονας, κ. Κωνσταντίνος Πίττας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στον Πρύτανη καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή, αναφέρθηκε ιδιαίτερα κολακευτικά στην ταχεία ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την πολύπλευρη συνδρομή του τόσο στο έργο του Δήμου, όσο και ευρύτερα στην αυτοδιοίκηση, επιλύοντας χρονίζοντα προβλήματα και προάγοντας την κοινωνική συνοχή και ανθεκτικότητα. Συνεχάρη τον τελειόφοιτο Βασίλη Νικάκη για το έργο του και την επιβλέπουσα καθηγήτρια Στέλλα Τυροβολά και ανέφερε ότι προτίθεται να υλοποιηθεί η προτεινόμενη παρέμβαση, αφού με καινοτομία απαντά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όπως και σε ανάγκες βιωσιμότητας και προσβασιμότητας!

Ο Πρύτανης καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεχή έμπρακτη αναγνώριση των δυνατοτήτων του ΠΑΔΑ και τη διαρκώς εξελισσόμενη εποικοδομητική αμοιβαία συνεργασία, η οποία αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο των Σχολών του Ιδρύματος.

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του ΠΑΔΑ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής συνεργασίας
Επόμενο άρθροΑκαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία για μέλη ΔΕΠ του ΠΑΔΑ