ΠΑΔΑ: Εγκατάσταση του “Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών” στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκπροσωπούμενο από τον πρύτανη Παναγιώτη Καλδή, το «Εργαστήριο ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών», του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, εκπροσωπούμενο από τον Διευθυντή του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Παπαγεωργίου και το Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ., εκπροσωπούμενο από τη Διοικήτρια του Ελπινίκη Ταβιανάτου στο πλαίσιο της εδραίωσης της μεταξύ τους συνεργασίας, συμφώνησαν στην εγκατάσταση του ερευνητικού «Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών» του ΠΑΔΑ στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.
Στην συνάντηση παρευρίσκετο η Μαρία Οικονόμου και η Γαννούλα Νταβώνη Υποδιοικήτριες της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής καθώς και διευθυντικό δυναμικό του Νοσοκομείου.
Το Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά νοσηλευτήρια της χώρας, χτίστηκε από δωρεές των ευεργετών Εμμανουήλ Μπενάκη και Μαρίνου Κοργιαλένιου το 1930, ενώ συνεχώς εκσυγχρονίζεται και σήμερα παρέχει εξαιρετικό και πολυδύναμο καθημερινό δημόσιο έργο σε θέματα υγείας. ​

Σκοπός του «Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών» του ΠΑΔΑ είναι η παρακολούθηση και υποστήριξη των ενήλικων ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με οποιοδήποτε νόσημα μετά την έξοδό τους από αυτή και το Νοσοκομείο.Οι κύριοι στόχοι του ερευνητικού Εργαστηρίου είναι η έγκαιρη ανίχνευση δυνητικά απειλητικών καταστάσεων, η ενδεχόμενη παραπομπή σε περαιτέρω κατάλληλους υγειονομικούς χώρους με σκοπό την αποφυγή δυσμενούς έκβασης, η μείωση του ποσοστού θνητότητας εκτός ΜΕΘ, η προαγωγή της ασφάλειας των ασθενών και η ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας επαγγελματιών υγείας και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τελικός στόχος είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης μετανοσοκομειακής παρακολούθησης και συμβουλευτικής αυτής της ομάδας ασθενών, αναγνωρίζοντας με σεβασμό και επιστημονικό επαγγελματισμό το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην προασθένειας κατάσταση υγείας τους.
Ο πρύτανης κ. Παναγιώτης Καλδής συνεχάρη τους συναδέλφους του και ιδίως την Κοσμήτορα της Σχολής κα Λήδα Γώγου, την Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής κα Γεωργία Φασόη και την Αναπληρώτριά της κα Μάρθα Κελέση, το Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου για την σημαντική πρωτοβουλία τους που επίσημα πλέον συνδέουν επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους υγείας με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου. Επεσήμανε, ότι η συγκεκριμένη πρακτική συντελεί καθοριστικά στην προαγωγή, συνεχή βελτίωση και ισχυροποίηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και των ερευνητικών προϊόντων της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, αλλά και της δημόσιας προσφοράς του.
Ακόμη, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ., όπως και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες του Ιδρύματος, τις οποίες και ευμενώς αναγνωρίζουν.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή του προέδρου της Βουλής στον Πρύτανη του ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΤο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, συμμετέχει στην έκθεση «Επαναστατικά Παλίμψηστα»