Τροφιμογενείς λοιμώξεις

Την εβδομάδα αυτή οι «ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ» φιλοξενούνται στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Η καλεσμένη μας, κα Γεωργία Μανδηλαρά Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Δημόσιας Υγείας και Μοριακής Μικροβιολογίας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας μας αναλύει τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις τροφιμογενείς λοιμώξεις.
Το τεράστιο ενεργειακό κόστος που επωμίζονται στην Ελλάδα πολίτες και επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ έχει οδηγήσει σε έκπτωση χρήσης των συσκευών διατήρησης και ψησίματος των τροφών.
Ως εκ τούτου, δίδονται οδηγίες για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων, αλλά και απτές οδηγίες του τι πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε απέξω.
Επίσης, προβάλλουμε τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με το συγκεκριμένο κέντρο αναφοράς για τα τρόφιμα.
Συζητάμε που μπορεί να απευθύνεται ο πολίτης αν πάθει κάτι μετά την κατανάλωση τροφίμου, καθώς και ποιοι δημόσιοι φορείς είναι επιφορτισμένοι με τους σχετικούς ελέγχους.
Την εκπομπή παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

Προηγούμενο άρθρο«Χάλκινη» τιμητική διάκριση για τη χορωδία του ΠΑΔΑ στο φεστιβάλ “ARTIVA 2022”
Επόμενο άρθροΣυνεργασία του ΠΑΔΑ με το νεοσύστατο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Αποφοίτων του Ιδρύματος