«Χάλκινη» τιμητική διάκριση για τη χορωδία του ΠΑΔΑ στο φεστιβάλ “ARTIVA 2022”

Η χορωδία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο 8ο Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ του Ναυπλίου “ARTIVA 2022”, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Θεοδόση Αντωνιάδη από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου υπό τον τίτλο «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΜΝΗΜΗΣ». Συγκεκριμένα έλαβε χώρα στην πρώτη Βουλή της Ελλάδας, το ιστορικό κτίριο «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ» στο Ναύπλιο, το οποίο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μας.

Ενώπιον κριτικής επιτροπής διαγωνίστηκαν αρκετές χορωδίες, μεταξύ των οποίων και η χορωδία του ΠΑΔΑ. Αναλυτικότερα, η πανεπιστημιακή χορωδία συμμετείχε στο διαγωνιστικό και ελεύθερο μέρος. Στο διαγωνιστικό μέρος απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία μικτές χορωδίες και σύνολα δωματίου. Επίσης δόθηκε πλακέτα τιμής ένεκεν για τη συμμετοχή της στο 8ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ!

Ερμηνεύτηκαν τα έργα: Αθήνα 1960 (Μ. Χατζιδάκι-Ν. Γκάτσου), Οδός ονείρων (κάθε κήπος) 1962, Χασάπικο 40, ΚΕΜΑΛ, καθώς και Ανθρωπάκος (Χατζηνάσιου) και του Σταύρου Κουγιουμτζή το «Σ’ αγαπώ».

Στο ελεύθερο μέρος το βράδυ του Σαββάτου τη χορωδία πλαισίωσαν οι εξής μουσικοί: Στέργιος Μπαλαμώτης στο βιολί και την επιμέλεια χορωδίας, Ανθή Κυρίτση στο πιάνο, Ευαγγελία Νικολούζου στο κλαρινέτο και Κωνσταντίνος Παπαδάκης στην κιθάρα.

Μαέστρος και εναρμόνιση χορωδίας: Αλέξανδρος Σιουπούλης.
Χορωδοί: Νικολέττα Ακύλα, Νικόλας Βιτζηλαίος, Μαριάννα Γιάννου, Ιωάννα Γουρνή, Κορίνα Κοτρίδη, Στέφανος Κρητικός, Σταυριάννα Λεοντζάκου, Ελένη Μειμάρη, Ηλιάνα Μερκούρη, Αχιλλέας Μούσαλης, Ανδρούλα Παναγή, Δέσποινα Τουρλιώτη, Αρετή Τσόγκα, Θεοδώρα Μαγγίνα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Αντωνιάδης τόνισε τη «ζωτικότητα ύπαρξης της πανεπιστημιακής χορωδίας και δήλωσε το θαυμασμό του για την πρωτοβουλία ανασύσταση της χορωδίας του ΠΑΔΑ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα». Οι ερμηνείες των χορωδών καταχειροκροτήθηκαν και όπως είπε μια κυρία μέσα από το κοινό, «ζέσταναν τις καρδιές τους». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιπρύτανης του Ιδρύματος, κα Κλειώ Σγουροπούλου, η οποία συνεχάρη όλη τη χορωδιακή ομάδα για την προσπάθεια και τη διάκρισή της.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης για την πιστοποίηση του ΠΠΣ του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία στο ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΤροφιμογενείς λοιμώξεις