Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συνεργάζεται με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31/08 συνάντηση εργασίας στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω μεταξύ εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας από τον Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Καθηγήτρια Katja Sporn.

Κοινός στόχος της συνεργασίας είναι η προώθηση του επιστημονικού έργου των δυο φορέων με έμφαση στους φοιτητές του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω αρχειακού υλικού που διαθέτει το Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Γεώργιος Παναγιάρης, Πρόεδρος του Τμήματος Συντήρησης  Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και Κώστας Χούλης, Αν. Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος, καθώς και ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος Επιστημονικός Συνεργάτης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

Ακόμη, εξειδικεύθηκε το προγραμματικό πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των φορέων και  στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το δυναμικό του, τις υποδομές του και τη κοινή προοπτική που διανοίγεται.