Συνάντηση εργασίας του Πρύτανη ΠΑΔΑ με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων και Αναβάθμισης Δημοσίων Δασικών Φυτωρίων

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής σε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά τον ενημέρωσε για την πορεία της πιλοτικής εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων και Αναβάθμισης Δημοσίων Δασικών Φυτωρίων και τις προοπτικές που διανοίγονται.
Το συγκεκριμένο σύνθετο έργο συντονίζεται από το ΠΑΔΑ και συμμετέχουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και το Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Χαρακτηριστικό του έργου είναι η ενσωμάτωση εξελιγμένης πρότυπης και κατάλληλης υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δασικό οικοσύστημα λειτουργικά στηριζόμενη σε ανανεώσιμες και ήπιες μορφές ενέργειας.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς συνεχάρη τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ καθηγητή Παναγιώτη Καλδή για την ταχεία ανάπτυξη του Ιδρύματος ως πρώτου «πρασίνου» ΑΕΙ στην Αττική και την διεθνή πιστοποίησή του, όπως και για τις υποδειγματικές δράσεις του Πανεπιστημίου σχετικά με την αειφορία.
Επίσης, αναφέρθηκε επαινετικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πιλοτικής εφαρμογής.
Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ με τη σειρά του ευχαρίστησε για τις θετικές διαπιστώσεις, συζήτησε περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά για το πολυσχιδές έργο του και την συνεχή σημαντική συμβολή του στην οικοδόμηση της δίκαιης πράσινης μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς.

Προηγούμενο άρθροΗ νεολαία και το Ελληνικό Φρόνημα
Επόμενο άρθροΖωγραφικοί πίνακες – Συνέντευξη με έναν ζωγράφο