H Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων στην Έκθεση “SYMBOLS & iconic ruin” του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Tο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε η κα Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ξεναγηθεί στην έκθεση SYMBOLS & iconic ruins από τον επιμελητή και Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κο Παναγιώτη Πάγκαλο.

Η Υπουργός παρακολούθησε την περιήγηση με μεγάλο ενδιαφέρον και αντάλλαξε με τον επιμελητή της έκθεσης σκέψεις και προβληματισμούς επί των καίριων ζητημάτων που θέτει η σύγχρονη τέχνη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι καθηγήτριες του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ευφροσύνη Μουζακίτου και Ελένη Τάτλα, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής, Γιούλη Ράπτη, η Ιστορικός Τέχνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ Μελίτα Εμμανουήλ, καθώς και ο Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΜΣΤ, κ. Αγγελής Αντωνόπουλος, η επιμονή και πίστη του οποίου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγαλειώδης έκθεση στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας.

Η διεθνής έκθεση SYMBOLS & iconic ruins παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές της έννοιας του συμβόλου μέσα από το έργο 137 καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και θεωρητικών των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το μεγαλύτερο τμήμα της έκθεσης αποτελείται από έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για τη θεματική της έκθεσης ή έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά.

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης δημιουργοί που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και δεν έχουν εκθέσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Ο κατάλογος της έκθεσης, που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τις εκδόσεις Ευρασία περιλαμβάνει, εκτός από τα έργα, πρωτότυπα κείμενα σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης διανόησης.

Η έκθεση είναι μια συμπαραγωγή της Ομάδας CITYLAB και του ΕΜΣΤ σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.

Υποστηρίζεται από πλήθος φορέων και πρεσβειών ενώ τελεί υπό την αιγίδα έξι υπουργείων και περιλαμβάνεται στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση έχει πάρει διαδοχικές παρατάσεις και θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2021 (καταληκτική ημερομηνία). Η Υπουργός αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και την πεποίθηση ότι οι πολιτισμικές δράσεις αποτελούν πλούσια πηγή ιδεών για την εθνική παιδεία!
(Φωτογραφία: Μάριος Κουρουνιώτης)

Προηγούμενο άρθροΒράβευση ΠΑΔΑ στα Healthcare Business Awards 2021
Επόμενο άρθροΔιεθνή Συνέδρια Γραφικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής