Ο Αν. Καθηγητής Ε. Λαβδάς του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές Παγκοσμίως

Σπουδαία ακαδημαϊκή αναγνώριση για τον Αναπληρ. Καθηγητή Ελευθέριο Λαβδά, ο οποίος κατατάσσεται στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες Παγκοσμίως το έτος 2022, σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη που παρουσιάζεται στο “AD Scientific Index 2022”
To AD Scientific Index (Alper-Doger Scientific Index), παρέχει αξιολογήσεις περιοδικών, πανεπιστημίων και την επιστημονική απόδοση της ερευνητικής παραγωγικότητας μεμονωμένων επιστημόνων.
Ο κ. Ελευθέριος Λαβδάς είναι Αναπληρ. Καθηγητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Τομέα Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπεία και στην κατάταξη των ερευνητών-επιστημόνων του επιστημονικού πεδίου “Medical and Health Sciences / Radiographer”, περιλαμβάνεται στην 24η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο , ενώ στην Ευρώπη είχε βρεθεί στην 16η θέση, βάσει της απήχησης του Ερευνητικού του έργου στο επιστημονικό πεδίο που ειδικεύεται!

Οι “Radiographer” ή «Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι» για την Ελλάδα, είναι επαγγελματίες υγείας, που χρησιμοποιούν Ιατρικό εξοπλισμό όπως μηχανήματα ακτίνων Χ, αξονικούς τομογράφους, μαγνητικούς τομογράφους, μαστογράφους, και παράγουν ιατρικές εικόνες. Επίσης κατευθύνουν ακτινοβολίες σε ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία από τον καρκίνο. Τελευταία χειρίζονται προηγμένες τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή ακτινοσκόπηση σε επεμβατικά τμήματα για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.
Υπηρέτησε για χρόνια στο ΕΣΥ, στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έχει περάσει από σημαντικές θέσεις διοίκησης.
Σήμερα είναι στο συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και επιστημονικός σύμβουλος στο τμήμα Ιατρικής απεικόνισης της Κλινικής “ANIMOUS KYANOUS STAVROS”.
Η παραπάνω διάκριση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τη Σχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Προηγούμενο άρθροTo ΠΑΔΑ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου)
Επόμενο άρθροΈκθεση φοιτητικών εργασιών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής