Βράβευση βιβλίου του Καθηγητή Αργύρη Τσακίρη του ΠΑΔΑ από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.)

Η διεθνής αναγνώριση επιστημονικών συγγραμμάτων, γραμμένων από Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου στην ελληνική γλώσσα και με ελληνική έκδοση δεν είναι συνηθισμένη. Περνούν, συχνά, μάλλον απαρατήρητα από το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, τις παρουσιάσεις και τις βιβλιοκριτικές.

Για το λόγο αυτό, το βιβλίο: «Οινεμπόριο. Ο κανόνας του παιχνιδιού και η στρατηγική της αράχνης» του Καθηγητή Αργύρη Τσακίρη του Τμήματος Οίνου, Αμπέλου Επιστημών και Ποτών» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο μόλις βραβεύτηκε (Mention Spéciale de l’OIV 2020, dans la catégorie Économie Vitivinicole) από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και το Ίδρυμα.

Ο O.I.V., με έδρα το Παρίσι, είναι διεθνής διακυβερνητικός οργανισμός με 47 κράτη – μέλη, επιστημονικής και τεχνικής φύσης, με παγκόσμια αναγνώριση για το έργο του σχετικά με τα αμπέλια, τον οίνο και τα λοιπά προϊόντα αμπέλου και οίνου και ο οποίος ουσιαστικά διαμορφώνει την διεθνή αμπελοοινική πολιτική.

Το «Οινεμπόριο» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψύχαλου το 2019. Είναι το πρώτο βιβλίο για την Εμπορία του ελληνικού οίνου, αλλά και τη Διοίκηση και τα Οικονομικά των οινοποιείων. Είναι ένα βιβλίο που ενώνει την πρακτική και θεωρητική προσέγγιση των παραπάνω με στόχο το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό να κατανοήσει και την πλευρά του οίνου ως εμπορικού προϊόντος.

Ο Καθηγητής Αργύρης Τσακίρης είναι Διευθυντής του Τομέα Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ στο Τμήμα του και διαθέτει πολυετή εμπειρία ως οινολόγος, αποσταγματοποιός, πωλητής κρασιών και δημοσιογράφος οίνου. Έχει ήδη στο ενεργητικό του 12 βιβλία σχετικά με τον οίνο, τη γευσιγνωσία και τα αποστάγματα που συνολικά οι πωλήσεις τους υπερβαίνουν τα 150.000 αντίτυπα.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής τον ευχαριστεί και του εύχεται θερμά συγχαρητήρια, υγεία, δημιουργικότητα, καλοτάξιδο το βραβευμένο πόνημά του και συνέχιση της καλής συνεισφοράς του.