Συμμετοχή εκπαιδευτικού και φοιτητών του Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών σε διεθνή έκθεση

Τεράστια επιτυχία είχε η διεθνής διαγωνιστική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την Blank Wall Gallery με θέμα “CITYSCAPES”. Περισσότεροι από 1.200 φωτογράφοι από 35 χώρες από όλο τον κόσμο, με περίπου 3.500 έργα, συμμετείχαν, από τα οποία 121 επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή της γκαλερί. Ανάμεσα στις επιλογές ήταν και το έργο του επίκουρου καθηγητή του Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, κ. Νίκου Αποστολόπουλου αλλά και δύο έργα φοιτητών του τμήματος, του Θωμά Γκαζέλη και της Ζωής Κοτσάμπαση.
Ο Νίκος Αποστολόπουλος ασχολείται διαχρονικά με το αστικό τοπίο και τη φωτογραφία δρόμου. Ιδιαίτερα τον ενδιαφέρει εκείνη η «γκρίζα περιοχή» όπου το αστικό τοπίο και η φωτογραφία δρόμου έρχονται σε μια συνδιαλλαγή, όπου, δηλαδή, η ανθρώπινη παρουσία αρχίζει και αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα στην εικόνα.

Από αριστερά: Δημ.Μπούνιας, Λ.Τσίλαγα, Αγγ.Διδυμοπούλου, Χρ.Μακόπουλος, Ν.Αποστολόπουλος, Ζ.Κοτσάμπαση, Αντ.Μπάρδη, Γ.Μαχιάς, Θ.Μαχιάς, Νεφ.Πρίντεζη

Από τη φωτογραφία αστικού τοπίου, όπου μπορεί κάποιος να περιγράψει πλευρές και γωνιές της πόλης του, επικεντρώνοντας κυρίως στις δομές και τις διαδικασίες παρά στους ανθρώπους που ζουν και βιώνουν αυτές τις διαδικασίες, μέχρι την «καθαρή» φωτογραφία δρόμου που επικεντρώνεται στον άνθρωπο και τη σχέση του με το περιβάλλον, υπάρχει μια «γκρίζα περιοχή», μια «no man’s land», όπου ο άνθρωπος δεν είναι ένα απλό δομικό στοιχείο της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου του αλλά ούτε και το επίκεντρο, το βασικό «θέμα» της φωτογραφίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνει στα σχήματα και τα χρώματα που κυριαρχούν και που είναι αυτά που καθορίζουν τον χαρακτήρα του τοπίου.

Η Ν. Υόρκη με τα επιβλητικά κτήρια, τους μεγάλους δρόμους και τα πλήθη, όπου το άτομο φαίνεται μικρό, σχεδόν ασήμαντο, και αυτά που κυριαρχούν είναι οι όγκοι των πανύψηλων κτηρίων με τις ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις στις γυάλινες επιφάνειες τους και τα έντονα «κυριαρχικά» χρώματα, είναι από τα αγαπημένα του μέρη για φωτογραφικές βόλτες, όποτε έχει την ευκαιρία να την επισκεφτεί. Σε μία από αυτές, πριν λίγα χρόνια, εντόπισε και φωτογράφισε την όψη του κτηρίου με τις έντονες φόρμες και τα διαυγή χρώματα που επιλέχθηκε από την επιτροπή για ανάρτηση στον διεθνή διαγωνισμό «Cityscapes”, που διοργανώθηκε από την Blank Wall Gallery και διαρκεί από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2020.

Προηγούμενο άρθροΔωρεές σε ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών
Επόμενο άρθροΗμερίδα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων