Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Φως και Άγιον Όρος»

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καράμπελα εκπαιδευτικού του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ με τίτλο: «ΦΩΣ!!! Περισσότερο φως, στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία, Άγιο Όρος»  στο χώρο για τη φωτογραφία «ΥπΟψΗ» (Θουκυδίδου 10, Περιστέρι). 
Η έκθεση αποτελείται από 12 μεγάλες φωτογραφίες, όπου το θέμα είναι μοναχοί του Αγίου Όρους εν ώρα λειτουργίας χωρίς ηλεκτρικό φως. Ιδιαίτερα βαριά ασπρόμαυρα τυπώματα με κυρίαρχο τη λευκή φλόγα των κεριών, από όπου αναδύονται οι εντυπωσιακές ανάγλυφες φιγούρες των γερόντων.   
Στην έκθεση οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καράμπελα φωτισμένες υπό το φως των κεριών και τον ήχο βυζαντινής μουσικής.  
Παρευρέθηκαν καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τοπικές αρχές, πλήθος φίλων και φιλότεχνων. Την έκθεση προλόγισε ο επιμελητής της έκθεσης δρ Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, όπου μεταξύ άλλων είπε: «ο Κωνσταντίνος Καράμπελας διαπραγματεύεται τη σχέση των μοναχών και του φωτός με τη γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει και τη λιτότητα της γραφής του. Μέσω των φωτογραφιών του έρχονται κοντά μας εσωτερικές διεργασίες σε ένα παιχνίδι φανταστικού και πραγματικού, προβάλλοντας δυναμικά και με σεβασμό την ζωή των μοναχών. Οι φωτογραφίες του αποτελούν μια αξιόλογη κατάθεση ψυχής και είναι τεχνοτροπικά άρτιες.
Αντιλαμβάνεται το θέμα ως μια ελεύθερη έκφραση. Η φωτογράφιση είναι γ’ αυτόν μια πνευματική διεργασία, είναι σαν να γράφει μία έκθεση ιδεών πλούσια σε σημάνσεις.  
Τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα των εικονιστικών μηνυμάτων στο έργο του παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της πρότασης και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καθαρά καλλιτεχνικό χαρακτήρα.»! 
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σαρακοστιανά εδέσματα και τσίπουρο από τα κελάρια του Αγίου Όρους! 
Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, 7:30 έως 9:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
Προηγούμενο άρθροΠΑΔΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με ΚΕΘΕΑ και διασύνδεσης του αθλητισμού με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή Ημερίδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας στα Σχολεία Well@School