ΠΑΔΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με ΚΕΘΕΑ και διασύνδεσης του αθλητισμού με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εκπροσωπούμενο  από τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), εκπροσωπούμενο  από τον Πρόεδρο Δρ. Χρήστο Λιάπη, σε συνέχεια της ήδη αγαστής τους συνεργασίας  προχώρησαν σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη εξειδικευμένων σταθερών δράσεων των δύο φορέων και ιδίως διασύνδεσης του αθλητισμού με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.

Αναφέρεται ότι το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Μνημονίου, παραχωρούνται για χρήση στο ΚΕΘΕΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές του ΠΑΔΑ σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες που δεν παρακωλύεται η αθλητική δραστηριότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου. Η διεξαγωγή των δραστηριοτήτων στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του αρμόδιου του προσωπικού του Ιδρύματος.

Την εποπτεία έχει συντονιστική ομάδα, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Ιωάννη Αγριτέλλη, από την πλευρά του ΠΑΔΑ και τον Δρ. Φώτη Παναγιωτούνη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μελών του Θεραπευτικού Οργανισμού ΚΕΘΕΑ, από την πλευρά του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε ότι η ενεργή υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ όπως και  των λοιπών δομών απεξάρτησης, αποτελεί ιδιαίτερη προτεραιότητα ευαισθησίας για όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπλέον, τόνισε ότι, το ΠΑΔΑ επιδεικνύει συμπεριληπτική πολιτική όχι μόνον σε θέματα αποτοξίνωσης από ψυχοτρόπες ουσίες, τυχερά παιχνίδια, αλκοόλ, διαδίκτυο κλπ. αλλά και για άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον επικείμενο προγραμματισμό συνδιοργάνωσης δράσης αθλητικού χαρακτήρα με το ΚΕΘΕΑ, όπως είναι το beach volley στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), Δρ. Χρήστος Λιάπης χαιρέτησε την καινοτόμα πρωτοβουλία του ΠΑΔΑ και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αμέριστη συμπαράστασή του στο ΚΕΘΕΑ ευχαριστώντας τον  Πρύτανη του ΠΑΔΑ, Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθηκαν η Αντιπρύτανις Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Καθηγήτρια Βασιλική Κεφαλά και η Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Καθηγήτρια Ελπίδα Πάβη.
(Φωτογραφίες: Ευτυχία Περιβολάρη)

Προηγούμενο άρθροΆσκηση Έκτακτης Ανάγκης στο ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας με θέμα «Φως και Άγιον Όρος»