14 Ιστορίες για πρόσφυγες: Λεύκωμα με animated stories

Η έκδοση του λευκώματος «14 Ιστορίες για Πρόσφυγες» αποτελεί μία από τις εξειδικευμένες δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο λεύκωμα περιλαμβάνονται 14 επιλεγμένα Εικονογραφημένα Σενάρια τα οποία δημιουργήθηκαν από φοιτητές του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του μαθήματος Εικονογραφημένο Σενάριο του 5ου εξαμήνου σπουδών. Η έκδοση αυτού του λευκώματος αποτελεί τόσο μία πρωτοβουλία υποστήριξης και προώθησης των φοιτητικών εργασιών όσο και μια ενέργεια ευαισθητοποίησης για τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων με στόχο την άμβλυνση των διακρίσεων και της ξενοφοβίας. Η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε «καυτά» κοινωνικά ζητήματα και προσπάθεια της ανάδειξή τους μέσα από την Κινηματογραφική Αφήγηση για την δημιουργία μικρού μήκους animation ταινιών και animated spots είναι το ζητούμενο του μαθήματος.

Επιπλέον, η έκδοση αυτού του λευκώματος αποτελεί τον προάγγελο αντίστοιχης έκθεσης με αφίσες, η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Συντελεστές της έκδοσης του λευκώματος:
Δρ. Απόστολος Παπαποστόλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας
Δρ. Ελένη Μούρη, Καθηγήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Υπεύθυνη του μαθήματος Εικονογραφημένο Σενάριο (Storyboard)
Δρ. Σπύρος Σιάκας, Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Υπεύθυνος της παρούσας δράσης.

Ακολουθούν μερικές ταινίες που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του τμήματος Γραφιστικής και οπτικής Επικοινωνίας, στο πλαίσιο του μαθήματος Εμψύχωση – Animation, πάνω στο σενάριο του λευκώματος:

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Παιδείας και του ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης με τον πρύτανη του ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΆνοιξη στο ΠΑΔΑ. Δημιουργία “Wall Art” στις Πανεπιστημιουπόλεις