Συμμετοχή του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Annecy 2020

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας διεθνοποιούνται περαιτέρω και παρουσιάζουν τις σπουδαστικές ταινίες του εν λόγω Τμήματος στο διαδικτυακό Διεθνές Φεστιβάλ του “Annecy 2020”, το φημισμένο παγκόσμιο Φεστιβάλ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ.

Η παρουσίαση του Τμήματος έχει πραγματοποιηθεί με virtual stand σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – (Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων) και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

Στο virtual stand ο διεθνής θεατής μπορεί να μπει στον σύνδεσμο  www.youtube.com/teianima και να περιηγηθεί στις ταινίες που έχουν δημιουργηθεί από τους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας.

Προς διευκόλυνση του θεατή, οι ταινίες είναι κατανεμημένες σε λίστες ανάλογα με την θεματική τους, ενώ οι ταινίες των πτυχιακών εργασιών είναι κάτω από κοινή λίστα.  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Αννεσύ (Festival International du Film d’Animation d’AnnecyAIAFF, δημιουργήθηκε το 1960 και διεξάγεται κάθε Ιούνιο στη πόλη Annecy της Γαλλίας. Φέτος και λόγω των κανόνων προστασίας το φεστιβάλ είναι διαδικτυακό. Το “AIAFF” είναι το πιο σημαντικό φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων στη Γαλλία και ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ του είδους του στην Ευρώπη.

Είναι ένα από τα τέσσερα διεθνή φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων που χρηματοδοτούνται από την Association d’International du Film d’Animation (ASIFA), τη Διεθνή Ένωση Κινηματογραφιστών του Animation.

Το φεστιβάλ είναι πρωτοπόρο στους ποικίλους τομείς που εμπεριέχονται στο ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (Κινούμενα  Σχέδια) με σημαντικά διεθνή εργαστήρια και σεμινάρια σχετικά με τη χρηματοδότηση και την εμπορία ταινιών κινουμένων σχεδίων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται διεθνής έκθεση εταιρειών, σχολών και κρατών (MIFA) με θέμα τη νεώτερη διεθνή παραγωγή και συμπαραγωγή.

Με τη συνεχή ανάπτυξη της παραγωγής “ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ” ενώ αρχικά πραγματοποιείτο κάθε δύο χρόνια, από το 1998 έγινε ετήσιο. Το εύρος των ταινιών που διαγωνίζονται είναι ευρύτατο και περιλαμβάνει όλους τους τομείς της παραγωγής τέτοιων ταινιών:

1.     Ταινίες μικρού μήκους

2.     Ταινίες μεγάλου μήκους (φτιαγμένες για τον κινηματογράφο με χρόνο λειτουργίας άνω των 60 λεπτών), που δεν έχουν εμπορικά αξιοποιηθεί

3.     Τηλεοπτικές ταινίες και διαδικτυακές σειρές

4.     Τηλεοπτικές σειρές και διαδικτυακές σειρές με παρουσίαση ενός επεισοδίου της σειράς ή υποβολή πιλότων,

5.     Aνάθεση ταινιών

6.     Eκπαιδευτικές, επιστημονικές ή βιομηχανικές ταινίες

7.     διαφημιστικές ή διαφημιστικές ταινίες – μουσικά βίντεο

8.     Tαινίες αποφοίτησης

9.     VR Έργα 

Προηγούμενο άρθροWEBINAR: «Ευκαιρίες εργασίας νοσηλευτών στην Ολλανδία»
Επόμενο άρθροΠαραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις: Αλφαβητισμός και Δημόσια Υγεία