Oι τελευταίες εξελίξεις σε Drones, Video και Photography στο ΠΑΔΑ

Από αριστερά οι κύριοι Χατζόπουλος Μάκης (Λέκτορας Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής ΠΑΔΑ), Τσίρος Σωτήριος (Συνεργάτης Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών ΠΑΔΑ), και στο βήμα ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Alfred Deakin και Διευθυντής του Ινστιτούτου Applied Artificial Intelligence της Αυστραλίας, Konstantinos Mouzakis

Το ενδιαφέρον 460 συμμετεχόντων συγκέντρωσε η Ημερίδα “Drones, Video & Photography”, που διοργάνωσαν από κοινού το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών και το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, γεγονός που αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή της συνέργειας των δύο Τμημάτων να αναδείξουν θέματα αιχμής της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης σε κοινά πεδία, προβάλλοντας τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζεται κάποιος για να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις απαιτήσεις αυτών των σύγχρονων εργαλείων.

Φοιτητές, επαγγελματίες του χώρου καθώς και άνθρωποι με ζωηρό ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο των drones, της φωτογραφίας και της κινηματογράφησης, είχαν μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν χρήσιμες αρχές για τα drones και τη φωτογραφία, αλλά και να εξερευνήσουν την πρόοδο, τις εφαρμογές και τις προοπτικές του μέλλοντος. Με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, τα drones έχουν γίνει ολοένα και πιο ευέλικτα και προσιτά εργαλεία στους τομείς της φωτογραφίας και της κινηματογράφησης. Από την καταγραφή εντυπωσιακών εικόνων και βίντεο από ψηλά, μέχρι την εφαρμογή τους στην τέχνη, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τον αγροτικό τομέα, οι δυνατότητες των drones είναι αμέτρητες. Η ημερίδα εστίασε, επίσης, στις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και εξέτασε τη χρήση των drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφίας.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής ΠΑΔΑ, Καθηγητής Γεώργιος Πρινιωτάκης

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής, Καθηγητής Γεώργιος Πρινιωτάκης. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κύριοι:  

  • Παπακίτσος Ευάγγελος (Ε.ΔΙ.Π. ΤΜΒΣΠ) με θέμα παρουσίασης «Σχεδιαστικές τάσεις στα μικρά UAV σταθερής πτέρυγας».
  • Χατζόπουλος Μάκης (Λέκτορας ΤΜΒΣΠ) με θέμα παρουσίασης «Σχεδίαση και Κατασκευή Drone».
  • Δρόσος Χρήστος (Ε.ΔΙ.Π. ΤΜΒΣΠ) με θέμα παρουσίασης «Νοημοσύνη σμήνους – Ρομποτικά Σμήνη».
  • Καμίτσος Πάρης (DronePhotographer) με θέμα παρουσίασης «UAV Νομοθεσία».
  • Τσινάρογλου Αριστείδης (Λέκτορας ΤΦΟΤ) με θέμα παρουσίασης «Drones – εισαγωγή στην φωτογραφία».
  • Συμεών Παύλος (Λέκτορας ΤΦΟΤ) με θέμα παρουσίασης «DroneVideography Τέχνη & Τεχνική».
  • Μπόγδος Γεώργιος (CTO, CO-FOUNDERFutureIntelligence) με θέμα παρουσίασης «Αναδυόμενες εφαρμογές για την ασφάλεια αεροδρομίων και υδατοδρομίων με την χρήση Drones».
  • Πανούσης Γεώργιος (Υποστράτηγος, Διευθυντής 6ου κλάδου του ΓΕΕΘΑ) με θέμα παρουσίασης «Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στις Ένοπλες Δυνάμεις».
  • Παπουτσιδάκης Μιχαήλ (Καθηγητής ΤΜΒΣΠ) με θέμα παρουσίασης «ΠΜΣ Μη Επανδρωμένα Αυτόνομα και Τηλεκατευθυνόμενα Συστήματα».
  • Τσίρος Σωτήριος (Συνεργάτης ΤΦΟΤ) με θέμα παρουσίασης «ΠΜΣ Φωτογραφία Έρευνα και Μεθοδολογία».
  • Παπαδάκης Βασίλειος (Επίκουρος Καθηγητής ΤΜΒΣΠ) με θέμα παρουσίασης «Παρουσίαση Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του ΤΜΒΣΠ».
  • KonMouzakis(Καθηγητής AlfredDeakin, Διευθυντής του Ινστιτούτου AppliedArtificialIntelligence, Australia) με θέμα παρουσίασης «ArtificialIntelligence».

Επίσης, οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις των Τμημάτων Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής και Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, είχαν ως στόχο την ενημέρωση και κυρίως τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και στο βιομηχανικό χώρο. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση και επίδειξη drones, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία.

Στιγμιότυπο από πτήση και επίδειξη drones στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα “Drones, Video & Photography” αλλά και για μελλοντικές δράσεις, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της στο σύνδεσμο http://uav.uniwa.gr. Αν ενδιαφέρεστε να την παρακολουθήσετε, βρίσκεται βιντεοσκοπημένη στο YouTube κανάλι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Προηγούμενο άρθροUNIWACRIS ΠΑΔΑ: Πολύτιμο εργαλείο για την καταγραφή της έρευνας και τη χάραξη στρατηγικής
Επόμενο άρθροΔιημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος για την κοινωνική εργασία την εποχή της κλιματικής κρίσης