Η “Ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη του παιδιού και οι πολιτειακές επιλογές”

Η εκπομπή “FIRST FROM THE WEST” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επιστρέφει δυναμικά και τη φετινή σεζόν με ανανεωμένη θεματολογία.
Στην εναρκτήρια εκπομπή συμβολικά επελέγη ως θέμα η «Ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη του παιδιού και οι πολιτειακές επιλογές», αφού το κρίσιμο ηλικιακό όριο διαμόρφωσης του χαρακτήρα του ατόμου παγιώνεται ήδη στα 6 έτη ζωής του και το καθορίζει σε μεγάλο βαθμό για όλη τη μετέπειτα ζωή του.
Στην εκπομπή φιλοξενείται η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Ιδρύματος, κα Ελένη Μουσένα. Μας ενημερώνει για τη σημασία της προσχολικής αγωγής, τις παθογένειες της Ελληνικής Πολιτείας για την κάλυψη όλων των αναγκών προκειμένου να λειτουργήσει σε όλο το εύρος της χώρας σε σωστό και θεσμοθετημένο πλαίσιο η προσχολική αγωγή.
Επιπλέον αναλύεται η εναλλακτική που παρέχεται κυρίως στο εξωτερικό για HomeTeaching σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά της κάθε είδους μαθησιακής επιλογής, ενώ σχολιάζονται και οι προοπτικές των προγραμμάτων Κυψέλη και Νταντάδων της Γειτονιάς που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν από την αρμόδια Πολιτική Ηγεσία.
Την ενδιαφέρουσα συζήτηση συντονίζει η Γλυκερία Τερζή.

Προηγούμενο άρθροΤο ΠΑΔΑ συνεργάζεται με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής
Επόμενο άρθροΕκπαίδευση και ποίηση