Εκπαίδευση και ποίηση

Αρχισε αυτόν τον μήνα η προβολή της νέας εκπομπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο επίσημο κανάλι του StarTVGreece στο Youtube.
Στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας κάθε Πέμπτη στις 18:00 κουβεντιάζουμε… «Ακαδημαϊκά» για ζητήματα κοινωνικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά, δράσεις και προοπτικές της πανεπιστημιακής κοινότητας, και όχι μόνο!
Στην εναρκτήρια εκπομπή με θέμα την «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΙΗΣΗ» φιλοξενήθηκε ο πρώην Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Νασιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη ποιητική του συλλογή που τιτλοφορείται ως «Στοχασμοί Ψυχής, Ονείρου Σκέψης» (Εκδ. ΚΟΥΡΟΣ).
Ανδεικνύεται η σημασία της ποίησης ακόμη και από τους θετικούς επιστήμονες, η σημασία ύπαρξης σε αυτήν στοιχείων της ελληνικής Μυθολογίας, αλλά και η προσπάθεια εθνικής ευαισθητοποίησης μέσω της ποιητικής γραφής! Επίσης, αναλύεται η σημασία της γυναίκας διαχρονικά στην κοινωνία μέσω ενός ποιήματος του κ. Νασιόπουλου, το οποίο και βραβεύτηκε.
Την εκπομπή παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.