Αθρόα προσέλευση και καινοτομίες στο 2ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αισθητικής

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής με την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ και Πρόεδρο του Συνεδρίου, Καθηγήτρια Βασιλική Κεφαλά λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου

Με μεγάλη επιτυχία και με πάνω από 600 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εργασίες του 2ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αισθητικής (ΕΕΕΑ) στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ενδεδειγμένη διαχείριση και ορθή αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων αναδείχθηκαν μέσα από το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μέσα από τις διαλέξεις, τα στρογγυλά τραπέζια και τα δορυφορικά συμπόσια που αποσκοπούσαν στην εμπέδωση της κατοχυρωμένης γνώσης καθώς και στη διάχυση νέων προσεγγίσεων. Τριάντα καταξιωμένοι ομιλητές συνέβαλλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου, όπως και η ενεργή συμμετοχή των παρευρισκόμενων, ενώ συνολικά 28 εταιρείες υποστήριξαν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Στο βήμα του Συνεδρίου ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, Πρόεδρος της ΕΕΕΑ καθώς και της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγήτρια Βασιλική Κεφαλά δήλωσε «Η ίδρυση της ΕΕΕΑ ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε στη διασύνδεση της Αισθητικής με την Επιστημονική κοινότητα. Είναι ευχάριστο να παρακολουθούμε την Αισθητική να προοδεύει και να εξελίσσεται, να εμπλουτίζεται με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και με τεχνολογίες αιχμής, έτσι ώστε οι Αισθητικοί να έχουν τα εφόδια, την ικανότητα και τη γνώση να προσφέρουν αξιόπιστες, επιστημονικά αποδεκτές και κυρίως ασφαλείς και θεσμικά έννομες λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους».

Μακιγιάζ χωρίς καθρέφτη από την κ. Εύη Τσόκα

Μια από τις καλές και καινοτόμες πρακτικές του Συνεδρίου που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους στο πλαίσιο στρογγυλού τραπεζιού με τίτλο «Το κοινωνικό πρόσωπο της Αισθητικής» ήταν το «Μακιγιάζ χωρίς καθρέφτη» που εκτέλεσε η κ. Εύη Τσόκα, η οποία έχει χάσει την όρασή της. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάσθηκαν με την ιδιαίτερη άνεση με την οποία επιδόθηκε στην εκτέλεση της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα αυτό είναι απόρροια της εκπαίδευσης των ατόμων χωρίς όραση που εδράζεται στην ανεπτυγμένη στους τυφλούς ανθρώπους, αίσθηση της αφής και η οποία οργανώθηκε από την κ. Αμαλία Κοσμίδου Αισθητικό –Κοσμητολόγο BSc,MSc. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων που βοηθούν τη διεξαγωγή καθημερινών δραστηριοτήτων στα Άτομα με Αναπηρία συμβάλλουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, ενισχύοντας τη συμπερίληψη, που έχει μεγάλη σημασία για την εποχή μας.

Στο Συνέδριο έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Δημήτριος Χανιώτης, ο οποίος απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό, η Διευθύντρια του Τομέα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια Αθανασία Βαρβαρέσου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμετολογίας, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σοφία Χατζηαντωνίου, η Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, τ. Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ κ. Γεωργία Πέττα και εκ μέρους της ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος ) η Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Σ.ΕΠ.Α.ΔΩ.-ΚΥ (Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδεκανήσου-Κυκλάδων)-Νοτίου Αιγαίου κ. Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη .

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, η κ. Κεφαλά ανακοίνωσε ότι τα πρακτικά θα δημοσιευτούν ως πλήρεις δημοσιεύσεις στο ανοικτής πρόσβασης επιστημονικό περιοδικό Review of Clinical Pharmacology and Pharmacokinetics που αποδελτιώνεται στη Scopus, προανήγγειλε τη διοργάνωση του 3ου συνεδρίου της ΕΕΕΑ, υπογράμμισε την αξία της Δια Βίου Μάθησης και κάλεσε τους αποφοίτους – επαγγελματίες και εργαζόμενους να παρακολουθούν τα προγράμματα επιμόρφωσης που πραγματοποιούνται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΔΑ.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ΠΑΔΑ αναβαθμίζουν τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με πρωτοποριακά εργαλεία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Επόμενο άρθροIEEE Open Day: Ευκαιρίες και Προοπτικές για τους Φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ