1ο Συμβουλευτικό Εργαστήριο Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας ΠΑΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή Καθηγητών, Ερευνητών και Φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διεξήχθη η εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ερευσιτεχνιών, χρηματοδότησης και δημιουργίας τεχνοβλαστών που διοργανώθηκε από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας “PLATTO” τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022  με τίτλο «Από την ιδέα στο προϊόν: Ευρεσιτεχνίες, Χρηματοδότηση, Δημιουργία Τεχνοβλαστών» (https://youtu.be/-ogCwC7_hQc)

H έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του ΠΑΔΑ και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας του ΠΑΔΑ Καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες διασύνδεσης της ερευνητικής κοινότητας του Ιδρύματος με κοινωνικούς φορείς, την αγορά εργασίας και τους παραγωγικούς φορείς. Η υλοποίηση αυτού του νέου εγχειρήματος πραγματοποιείται με το 1οεκπαιδευτικό-συμβουλευτικό εργαστήριο «Από την ιδέα στο προϊόν» και αποτελεί φυσική συνέχεια της εκδήλωσης «Οικοσύστημα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο ΠΑΔΑ» η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022. Η Αντιπρύτανης τόνισε ως βασικό στόχο των δράσεων, την ανάδειξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων που αναπτύσσονται και παράγονται μέσα στο Οικοσύστημα του Πανεπιστημίου  ώστε να προκύψουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα  ως δημόσια αγαθά και παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε επιμόρφωση σε θέματα κατοχύρωσης της Διανοητικής Ιδιοκτησίας από την κα Ηλιάνα Κωστή (Νομικό-Γραφείο PLATTO ΠΑΔΑ) και σε θέματα Χρηματοδότησης και Υποστήριξης Καινοτομίας από τον κ. Γεώργιο Παναγόπουλο (Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ). Οι διαδικασίες δημιουργίας τεχνοβλαστών αναπτύχθηκαν στοχευμένα από την Δρ.

Η Αν. Καθηγήτρια Βασιλική Μπελέση

Αρετή Μούρκα (Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ανάλυση εμπειριών από τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου, Αν. Καθηγήτρια Βασιλική Μπελέση και Καθηγητή Θεόδωρο Ξάνθο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αντίστοιχα.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις ερευνητών και ερευνητικών εργαστηρίων με εξειδικευμένες ομάδες των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του ΠΑΔΑ, με σκοπό την διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων.

Ο Καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τη Τρίτη 06/12/2022 με το “2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Στελεχών Γραφείων Μεταφοράς” που διοργανώθηκε από το δίκτυο GNΩSI, στο οποίο συμμετέχει το ΠΑΔΑ μέσω του Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας PLATTO. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ευρεία συμμετοχή Ελληνικών Πανεπιστημίων, Συμβούλων Μεταφοράς Τεχνολογίας και Patent Attorneys.

Προηγούμενο άρθροΦοιτητική έκθεση του ΠΑΔΑ στο Συνήγορο του Πολίτη
Επόμενο άρθροΤο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα