Στις εγκαταστάσεις του ΠΑΔΑ η ελληνική εκπροσώπηση για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Νέων στην Πληροφορική (EJOI 2021) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με συμμετέχοντες από 30 χώρες, ενώ διήρκεσε από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου 2021.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και διοργανώθηκε από τη Ρουμανία, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της Covid-19 διεξήχθη ψηφιακά. Η ελληνική γυμνασιακή ομάδα διαγωνίστηκε σε εργαστήριο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 
Στις 24 Αυγούστου έλαβε χώρα η εναρκτήρια τελετή του διαγωνισμού. Οι πρώτες δύο μέρες αφορούσαν στην πρακτική εξάσκηση των μαθητών σε ανατεθείσες εργασίες προκειμένου να προετοιμαστούν για το διαγωνιστικό μέρος. Στις 26 και 27 Αυγούστου οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στα θέματα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Στις 28 Αυγούστου ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης, κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Εκ των συμμετεχόντων ο μαθητής Μάρκος Ραδαίος από την ελληνική ομάδα έλαβε χάλκινο μετάλλιο για τις επιδόσεις του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο https://sepi.ro/ejoi/2021

Προηγούμενο άρθροΕργασίες Φοιτητών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑΔΑ σε Διεθνή Επετηρίδα & Διαγωνισμό Σχεδιασμού
Επόμενο άρθροTο Τμήμα Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας παρουσιάζει εικαστική έκθεση στα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη