Συμμετοχή εκπαιδευτικών του Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών σε διεθνές φεστιβάλ

Οι εικαστικοί και ακαδημαϊκοί Μυρτώ Βουνάτσου και Στέλιος Ντεξής παρουσιάζουν το έργο τους “Metadata II” 2021, “Video Installation”  και “Augmented Reality Project” στο “Trento Art Festival”, το πρώτο  αμιγώς ψηφιακό φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Ιταλία, με την ομάδα “Art group projects Thessaloniki”. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 122 καλλιτέχνες συνολικά, με πάνω από 500 έργα τέχνης σε μια διαδικτυακή έκθεση που εκτείνεται σε 20.000τμ. εικονικού χώρου. Τα 44 projects που προβάλλονται είναι από όλη την Ιταλία και την Ελλάδα, όπου σε αυτή την Έκθεση η πατρίδα μας είναι η τιμώμενη χώρα. 
Το “Art group projects Thessaloniki” είναι μια συνέργεια καλλιτεχνών που ζουν στην Ελλάδα. Μέσα από την προσωπική καλλιτεχνική τους οπτική, αλλά και τη χρήση διαφορετικών μέσων, παρουσιάζουν αυτόνομα καλλιτεχνικά έργα και Project, καλώντας κατά καιρούς διακεκριμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες για να συνεργαστούν σε αυτό το εγχείρημα. Έχουν συμμετάσχει στην 2η3η  και 4η “Thessaloniki International Contemporary Art Fair” (2017, 2018 & 2019), ενώ τις δυο τελευταίες ήταν σε συνεργασία με την “Gallery UFOFABRIK”Moena (Trento), Ιταλία . 

ΕπιμέλειαTrento Art Festival / Mauro Defrancesco
Επιμέλεια Art group projects ThessalonikiΚαζάκη Ιωάννα 

Συμμετέχοντες Εικαστικοί:  
Μυρτώ Βουνάτσου, Εικαστικός Ακαδ. Υπότροφος και Συνεργάτιδα στο ΠΜΣ Παραγωγή Βίντεο Οπτικοακουστικά Μέσα & Κινούμενα Γραφικά του Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού. 

Στέλιος Ντεξής, Εικαστικός / Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμ. Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ και Συνεργάτης Καθηγητής στο ΠΜΣ Παραγωγή Βίντεο Οπτικοακουστικά Μέσα & Κινούμενα Γραφικά του Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΠΑΔΑ. 

 Γιώργος Τσακίρης, Εικαστικός/Καθηγητής, Τμ. Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ. 

Σύνθια Γεροθανασίου, Εικαστικός/ ΕΕΠ Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Καλών Τεχνών Φλώρινα, ΠΔΜ. 
Ιωάννα Καζάκη, Εικαστικός. 
Θάλεια Κουβάλια, Εικαστικός. 
Ιορδάνης Ρουμελιώτης, Εικαστικός. 

 Το “Trento Art Festival” είναι ένα καινοτόμο έργο για το ιταλικό τοπίο. Ο Αrt Director, Mauro Defrancesco, αναφέρει πώς σχεδιάστηκε το πρώτο αμιγώς ψηφιακό φεστιβάλ στην Ιταλία. Η πλοήγηση πραγματοποιείται στις πλατφόρμες Kunstmatrix για τα έργα της έκθεσης και στην Kooness για το εμπορικό μέρος. 

Το έργο γεννήθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αναπτύχθηκε με οικολογικά βιώσιμες αρχές ως μια απάντηση στην κρίση που περνάει ο παραδοσιακός τόπος συνάντησης και προβολής της τέχνης. 
Το Φεστιβάλ αποτελείται από τρεις ενότητες: Κύρια ενότητα, Trento Art PrizeOpen SectionΣυν μια ιδιαίτερη προβολή- Focus αφιερωμένη στην Ελλάδα. 
Από τις 24/2/2021 έως 15/3/2021, συλλέκτες, επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες, μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο του Φεστιβάλ, να μυηθούν στα έργα μεμονωμένων καλλιτεχνών και γκαλερί, καθώς και να περιηγηθούν στα (3D) εικονικά δωμάτια του Φεστιβάλ. 

 
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των κάτωθι φορέων:
Autonomous Region of Trentino-Alto Adige / SGdtirol
Autonomous Province of Trento, 
Municipality of Trento 
CAI Club Alpine Italian.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής για την COVID-19 στην Ελλάδα, τον εμβολιασμό και την αντίδραση της Ελληνικής Κοινωνίας
Επόμενο άρθροΤρία χρόνια λειτουργίας κλείνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής