Οι προτάσεις φοιτητών του Τμ. Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας για το σήμα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αγίας Βαρβάρας

Οι δημιουργίες φοιτητών του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποιούν από κοινού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την ανάδειξη του σήματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/4/2022 στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν:
Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Νίκος Βουρλιώτης και φυσικά ο Δρ Ευάγγελου Χατζηθεοδώρου ,Αν. Καθηγητής, Τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.Το στόχο της δημιουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αγίας Βαρβάρας και το πλαίσιο του φοιτητικού διαγωνισμού παρουσίασε η κα Δήμητρα Ραβάνη.Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Υπεύθυνος του έργου κ. Σύρος Κοσκοβόλης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λ. Μίχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρωτοβουλία για συμμετοχή των φοιτητών είναι συναρπαστική και το ποιοτικό αποτέλεσμα υπερβαίνει κάθε προσδοκία!Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε από πλευράς του ότι πρόκειται για μία εντυπωσιακή προσπάθεια, ενώ τόνισε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο συνιστά αρωγό της επιχειρηματικότητας της πόλης.
Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Βουρλιώτης με τη σειρά του προσέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής διάστασης και ανέφερε ότι δεν φιλοξενούνται απλά 21 καλλιτέχνες, αλλά συγχρόνως εκατοντάδες όνειρα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι φιλοξενείται η απαρχή για μεγάλες μελλοντικές καριέρες. Ανέφερε επίσης ότι οι ιδέες των φοιτητών είναι εξαιρετικές και ανέδειξε τη σπουδαιότητα του γεγονότος ότι οι φοιτητές παραχωρούν τις ιδέες και τον κόπο τους. Κλείνοντας, τόνισε και ο ίδιος τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όσον αφορά στη συμμετοχή των φοιτητών του Ιδρύματος!
Ο Δρ Ευάγγελος Χατζηθεοδώρου , Αν.Καθηγητής, Τμήμα Γραφιστικής του ΠΑΔΑ, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας μέσω της οργάνωσης του διαγωνισμού μεταξύ φοιτητών του τμήματος , για το σχεδιασμό του σήματος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (ΑΚΕ) Αγίας Βαρβάρας.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους φοιτητές οι οποίοι παρουσίασαν τις 25 διαφορετικές προτάσεις με το σκεπτικό υλοποίησης για κάθε μία από αυτές και τις εφαρμογές αυτών.
Η εκδήλωση έκλεισε από τον κ. Κοσκοβόλη, Υπεύθυνο του έργου που επεσήμανε τη σημασία που έχει η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον δήμο και το Ίδρυμα.

Τέλος, με παρέμβαση του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας κ. Μίχου, το Ραντεβού ανανεώθηκε για μετά το Πάσχα , προκειμένου να παρουσιαστούν τα δημιουργικά αποτελέσματα των φοιτητών στο ευρύ κοινό , με τη διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία του Δήμου η οποία θα συνοδεύεται από σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο άρθροΤρέχοντα ζητήματα της Ελληνικής Έννομης Τάξης
Επόμενο άρθροΗ κα Καμπά, Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές Παγκοσμίως