Καλλυντική βιομηχανία

Στην εκπομπή «ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ» αυτής της εβδομάδας μιλάμε για την «Καλλυντική βιομηχανία» με την κα Αθανασία Βαρβαρέσου, Φαρμακοποιό-Καθηγήτρια του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και την κα Ιουλία Αρμάγου, Χημικό & Πρόεδρο της “JULIETTE ARMAND”.
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εντός του Εργαστηρίου Κοσμητολογίας κουβεντιάζουμε… γυναικεία για την ανάπτυξη φαρμακευτικών, καλλυντικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Θίγουμε το στενάχωρο ζήτημα έλλειψης πρωτογενών εγχώριων υλικών –μιας και θα μπορούσαν να διατίθενται από Έλληνες παραγωγούς με ελληνικές εξαιρετικές πρώτες ύλες στις εταιρείες παρασκευής- και γνωστοποιούμε τη διασύνδεση των τριτοβάθμιων εθνικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τη Βιομηχανία των Καλλυντικών.
Επιπλέον αποκαλύπτουμε τις σύγχρονες προκλήσεις για τα e-shops των εταιρειών που πουλάνε καλλυντικά, αλλά και τη νομοθεσία που περιπλοκοποιείται λόγω των νέων προδιαγραφών των προϊόντων κλπ που θα πρέπει να υπακούνε στην αρχή της αειφορίας. Την εκπομπή παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

 

Προηγούμενο άρθρο«Έκλεψε την παράσταση» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο στο ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΠΑΔΑ: Συνάντηση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας στις «δομές φτώχειας» του Δήμου Αιγάλεω