Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια οι φοιτήτριες και οι φοιτητές από το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του ΠΑΔΑ διέσχισαν τον εσωτερικό κεντρικό διάδρομο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω, καλώντας όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετάσχουν στο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Με τη συνοδεία βιολιού, κριτικής λύρας, λαούτου και φλογέρας, φορώντας καπέλα του Άι Βασίλη, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές συμπαρέσυραν στις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τα κάλαντα αλλά και τους χορούς, όλους τους παρευρισκόμενους, δημιουργώντας το πιο ζεστό και χαρούμενο πρελούδιο για τη Γιορτή των Χριστουγέννων.
Την προετοιμασία της γιορτής, που αποτελεί πλέον θεσμό -με την πρωτοβουλία να ανήκει στον Πρόεδρο, Καθηγητή Κωνσταντίνο Πετρογιάννη- επιμελήθηκαν οι Διδάσκουσες των μαθημάτων Μουσικής και Κινητικής Αγωγής του Τμήματος, κ. Σωτηρίου Χριστίνα, Ρέτσιου Στέλλα και Χατζιδάκη Ζωή, οι οποίες απηύθυναν θερμές ευχαριστίες στις φοιτήτριες και στους φοιτητές τους, καθώς και στους κ. Κωνσταντίνο και Γιώργο Δημητρόπουλο – Εφεντάκη που συνόδεψαν τα τραγούδια με την κρητική λύρα και το λαούτο τους, που μαζί με την κ. Ρέτσιου που έπαιξε βιολί, έδωσαν τις ιδιαίτερες «νότες» τους στη γιορτή.
Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ευχαρίστησε θερμά όλες και όλους για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της γιορτής και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και να είναι η νέα χρονιά προπάντων ειρηνική για όλο τον κόσμο, γεμάτη υγεία, αγάπη, ευημερία και πρόοδο για όλους και όλες καθώς και δημιουργική, ώστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει τη δυναμική και ανοδική του πορεία.
Στο γιορτινό κλίμα φέτος συμμετείχε με ενθουσιασμό και δημιουργικό πνεύμα, και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με τίτλο «Γλυκά Χριστούγεννα στο Εργαστήριο».
Με πρωτοβουλία του Προέδρου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζουμπουλάκη, οργανώθηκε εκδήλωση από την Αν. Καθηγήτρια και μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου Χημείας, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων του Τμήματος, Λάζου Ανδριάνα, με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών.
Με κέφι και μεράκι όλες και όλοι στο Εργαστήριο έπλασαν τα δικά τους γλυκίσματα, συνδυάζοντας παράδοση, γνώση και γιορτινή διάθεση, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία σε όσες και όσους είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά γλυκίσματα. Επιπλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που ασχολήθηκαν με την παραγωγή, τη συσκευασία και τη διανομή των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων γλυκών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και την πολιτισμική σημασία των μελομακάρονων, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με την εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αποδοχής. Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων συνεχίζει να ενθαρρύνει τέτοιες δράσεις, όπου η γνώση συναντά τη δημιουργικότητα και την παράδοση, ενισχύοντας το πνεύμα της συνεργασίας και της καινοτομίας. Την εκδήλωση υποστήριξαν με χορηγίες οι Μύλοι Ιωαννίνων ο Νεομάρτυς Γεώργιος Ζωγράφου Τσομπανίδη, η εταιρεία «The Mart», η εταιρεία «Αυθεντικό Catering– Αφοι Κομπατσιάρη και το ΠΜΣ «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΔΑ.
Το παρών έδωσε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος δέχθηκε τις ευχές όλων για Χρόνια πολλά και γλυκά Χριστούγεννα.