Συνεργασία του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας συμμετείχε σε μία παραγωγική συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-22.

Στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στο Σχολικό Περιβάλλον» υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις Προαγωγής και Αγωγής Υγείας στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν σύμφωνες με τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας (π.χ. εκφοβισμός, εθισμός στο διαδίκτυο, τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και έλεγχο του στρες).

Αξιοποιήθηκαν σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι, βιωματικές ασκήσεις καθώς και ψηφιακή τεχνολογία. Ενθουσιασμό προκάλεσαν οι δύο πρωτοποριακές ψηφιακές συσκευές προσομοίωσης, τις οποίες διαθέτει από φέτος το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας και οι οποίες έχουν στόχο την εκπαίδευση στην υγιεινή των χεριών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Βρεττάκος υπήρξε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας αυτής. Τόσο το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ, όσο και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεσμεύτηκαν  ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με περισσότερες δράσεις Προαγωγής και Αγωγής Υγείας. 

Προηγούμενο άρθροΣτο ΠΑΔΑ ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας
Επόμενο άρθροΑκαδημαϊκή συνέντευξη περί Ομήρου, Ιθάκης και Ολυμπιακού Ελληνικού Αλφαβήτου