Το πρώτο σύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, στη συνεδρίαση της 05-11-2019, ενέκρινε την ολοκλήρωση (κατακύρωση) της προμήθειας ενός ηλεκτρικού λεωφορείου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με εγκεκριμένες πιστώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το συγκεκριμένο όχημα αναμένεται να είναι σύντομα στη διάθεση του Πανεπιστημίου μας.
 Με την τελική αυτή απόφαση, μια επιλογή της νέας πρυτανικής αρχής για «Πράσινο Πανεπιστήμιο» και μια προσωπική υπόσχεση στα μέλη του ΠΑΔΑ οδεύει προς την υλοποίησή της. Το νέο ηλεκτρικό όχημα σχεδιάζεται να συνδέει καθημερινά σε προγραμματισμένη διαδρομή τις δύο Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου μας (Άλσος Αιγάλεω και Αρχαίος Ελαιώνας) και θα κινείται με απολύτως καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια, αξιοποιώντας τις πειραματικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρές ανεμογεννήτριες), καθώς και τους αντίστοιχους (υπό αναβάθμιση) σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.  Με τον τρόπο αυτό, θα μειωθεί η κατανάλωση εισαγομένων υγρών καυσίμων, θα περιορισθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή, θα ελαχιστοποιηθεί το κόστος μετακίνησης (δωρεάν καύσιμο) και θα δοθεί ένα αληθινό πρωτοποριακό παράδειγμα στους φοιτητές μας και στην τοπική κοινωνία για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ΚΑΘΑΡΗΣ ηλεκτροκίνησης!

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η Εμβληματική Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Καινοτομίας και του Ανθρώπινου Δυναμικού της Δυτικής Αθήνας/Δ. Αττικής
Επόμενο άρθροΗ Εικόνα και ο Λόγος: Δυνάμεις Παράλληλες – Προκλήσεις Αντίστοιχες