Το ΠΑΔΑ προσφέρει στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και την ευρύτερη κοινωνία μια εμβληματική τοιχογραφία για σκέψεις εκτός πλαισίου και υπέρβασης δεδομένων

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρουσιάζει την τοιχογραφία του καταξιωμένου καλλιτέχνη Λεωνίδα Γιαννακόπουλου, με τίτλο “Stray transition”, στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης University Wall Art (UWA) του ΠΑΔΑ.

Η μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία μεταμορφώνει την όψη του κτηρίου με ένα έργο που εκπέμπει την ιδέα της ελεύθερης, εκτός πλαισίου, σκέψης, εκφράζοντας έτσι και το στόχο του Πανεπιστημίου ως ανοιχτού χώρου σύλληψης ιδεών, γνώσης και δημιουργίας.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής Παναγιώτης Καλδής ευχαριστεί θερμά τον Λεωνίδα Γιαννακόπουλο για την προσφορά αυτού του σημαντικού έργου του στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΑΔΑ αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Αναφέρει ότι το University Wall Art έχει σκοπό –με τη βοήθεια καταξιωμένων δημιουργών, αλλά και με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών– να είναι το ΠΑΔΑ εκτός από χώρος προαγωγής γνώσης και έρευνας και χώρος δημιουργίας και ελεύθερα προσβάσιμης τέχνης.

Η δράση UWA συντονίζεται από την «Επιτροπή για τη δημιουργία τοιχογραφιών και έργων street art του ΠΑΔΑ», που απαρτίζεται από τον Σπύρο Σιάκα επίκουρο καθηγητή Τμήματος Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας, τη Μαρία Χατζηδάκη, λέκτορα του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, τη Μαρία Καλούτσα, προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών και Κατασκευών του ΠΑΔΑ και τις διδακτορικές φοιτήτριες Βαρβάρα Μαραζιώτη, υποψήφια διδάκτορα Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (ΣΑΕΤ) και Λαμπρινή Τριβέλα, υποψήφια διδάκτορα Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Επιτροπής με την Τεχνική Υπηρεσία του ΠΑΔΑ και η πρότυπη τεκμηρίωσή του έγινε από την Ομάδα Τεκμηρίωσης του Τμήματος ΣΑΕΤ και το βίντεο δημιουργήθηκε από τη φοιτήτρια του Τμήματος Σ.Α.Ε.Τ. Πανδώρα Ματθιοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΣχέσεις συζύγων / Σχέσεις γονέων & τέκνων: Nομική & ψυχολογική διάσταση
Επόμενο άρθροΠΑΔΑ: Ανάπτυξη Πρότυπου Κόμβου Καινοτομίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης