Τελετή ονοματοδοσίας του Συνεδριακού Κέντρου της Πανεπιστημιούπολης 1, Άλσους Αιγάλεω του ΠΑΔΑ σε Συνεδριακό Κέντρο «Περικλής Ν. Λύτρας»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 η τελετή ονοματοδοσίας του Συνεδριακού Κέντρου της Πανεπιστημιούπολης 1 Άλσους Αιγάλεω σε «Περικλής Ν. Λύτρας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της ακαδημαΐκής κοινότητας, φίλοι και συνεργάτες του εκλιπόντος Καθηγητή και Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον Τουρισμό που υπηρέτησε με αφοσίωση επί σειρά ετών.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Καλδής, Πρύτανης ΠΑΔΑ, Αριστείδης Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ευγένιος Βασιλικός, Β΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής-Αργοσαρωνικού, η κ. Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – Αργοσαρωνικού.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε αφιερωματικό βίντεο για την ζωή και το έργο του εκλιπόντα. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κ. Αθηνά Παπαγεωργίου του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού αναφέρθηκε στον συλλογικό αφιερωματικό τόμο στη μνήμη του, «Σύγχρονες Διαστάσεις του Τουριστικού Φαινομένου» ενώ την σειρά των ομιλιών έκλεισε η σύζυγος του θανόντος Περικλή Λύτρα, Σοφία Δροσοπούλου-Λύτρα, Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο τέως Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μιχάλης Μπρατάκος, ο τέως Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πειραιά Κικίλιας και ο τέως πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πειραιά κ. Λάζαρος Βρυζίδης.
Επίσης ο κ. Θόδωρος Σχινάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώην Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου-Μαντζαβελάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο κ. Σταύρος Γεωργάκης, Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης και η κα Άννα Κρεμμύδα, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» .
Στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση προσφέρθηκε ο αφιερωματικός τόμος στη μνήμη του εκλιπόντος.

(Φωτογραφίες: Ευτυχία Περιβολάρη)

Προηγούμενο άρθρο5 Ιουνίου 2022 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Στο ΠΑΔΑ έναρξη υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος για την φιλοπεριβαλλοντική προστασία και συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς (GREENART)
Επόμενο άρθροTo ΠΑΔΑ συντηρεί μοναδικό εμβληματικό κειμήλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου