Το ΠAΔΑ παραχώρησε χώρο στο ελληνικό τμήμα του ΙΕΤ (The Institution of Engineering and Technology)

Το ΔΣ του ελληνικού τμήματος του ΙΕΤ (The Institution of Engineering and Technology, www.theiet.org), IET Hellas Network, θέλει να ευχαριστήσει τον πρύτανη  Παναγιώτη Καλδή, τις αντιπρυτάνεις Γραμματή Πάντζιου, Ευανθία Παπαγεωργίου, Κλειώ Σγουροπούλου και τον αντιπρύτανη Γιάννη Καλδέλλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, γιατί αποδέχθηκαν το αίτημα μας για την παραχώρηση χώρου στέγασής του στο ΠΑΔΑ.
To IET ιδρύθηκε το 1871 στο Λονδίνο, έχει μέλη σε 127 χώρες στις πέντε Ηπείρους  και έχει πιστοποιήσει πάνω από 1000 Προγράμματα  Σπουδών Τμημάτων Μηχανικών, εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ελληνικό τμήμα του ΙΕΕ (The Institution of Electrical Engineers) στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1992 από τον καθηγητή του ΕΜΠ Β. K. Παπαδιά και μετά το 2006 το ΙΕΕ μετονομάστηκε σε ΙΕΤ (The Institution of Engineering and Technology), καλύπτοντας ευρύτερο φάσμα νέων ειδικοτήτων Μηχανικών.
Πιστεύουμε ότι αυτή η παραχώρηση του χώρου στο ελληνικό τμήμα του ΙΕΤ από τις νεοεκλεγμένες πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εναρμονίζεται και ανταποκρίνεται στην εξωστρέφεια ενός πανεπιστημίου του 21ου αιώνα, προσαρμοσμένου στις σύγχρονες προκλήσεις της Ρομποτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης, του  STEM  και του 5G, που αποτελούν τις βασικές συνιστώσες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.
 Θεωρούμε ότι, έτσι, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια αμοιβαία συνεργασία στον τομέα της γνώσης, της έρευνας και της καινοτομίας με τη δημιουργία ενός link μεταξύ του ελληνικού τμήματος του ΙΕΤ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.  Τα μέλη του ΙΕΤ στη χώρα μας καλύπτουν υψηλόβαθμες θέσεις, τόσο στον ακαδημαϊκό  τομέα, όσο και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Για παράδειγμα, το IET Hellas Network είναι συνδιοργανωτής του 12ου Ενεργειακού Συνεδρίου MEDPOWER 2020 (Power, Transmission, Distribution and Energy Conversion), που θα πραγματοποιηθεί 9-12 Νοεμβρίου 2020 στην Πάφο της Κύπρου (Honorary Co Chair, Apostolos Kokkosis),  www.medpower2020.org.

Πιστεύουμε ότι η παραχώρηση του χώρου  από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο ελληνικό τμήμα του ΙΕΤ θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω  στενότερη συνεργασία με ένα παγκόσμιο οργανισμό Μηχανικών, με παρουσία σε 127 χώρες και με σημαντικό  όφελος για το Πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο άρθρο“Καλικάντζαροι”: Η πρώτη μεγάλου μήκους ελληνική ταινία με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα media της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συμπαραγωγή με το ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής