Συνεργασία του Εργαστηρίου “LANECASM” του ΠΑΔΑ με το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας

Σε εποικοδομητικό κλίμα υπεγράφη το πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης – LANECASM του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το Εργαστήριο Καρδιακής Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσιοθεραπείας του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας.

Το “LANECASM” είναι από τα πρώτα θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια του ΠΑΔΑ με σημαντική ερευνητική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα [https://lanecasm.uniwa.gr/]. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, μεταξύ άλλων, εκπονείται διδακτορική έρευνα με θέμα «Συγκριτική αξιολόγηση προγραμμάτων καρδιαγγειακής αποκατάστασης σε ασθενείς μετά από Διαδερμική Αντικατάσταση της Αορτικής Βαλβίδος».
 
Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε εγγράφως μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας κ. Ανδρέα Πλεμμένου, του Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, του Διευθυντή του Ερευνητικού Εργαστηρίου LANECASM Καθηγητή Γεώργιου Παπαθανασίου, της Υπεύθυνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας κ. Ασημίνας Δασαργύρη και της Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Καρδιακής Αποκατάστασης κ. Νίκης Δημάκη.
 
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας κ. Ανδρέας Πλεμμένος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναγνώρισε την ανάγκη συνεργασίας με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, όπως το Εργαστήριο LANECASM του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε κοινές επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες με στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη των καινοτόμων υπηρεσιών με σημαντικό όφελος για τη Δημόσια Υγεία. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη προσπάθειας παροχής υπηρεσιών θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης μέσα από τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και τις εφαρμογές της (τηλεαποκατάσταση και τηλεσυμβουλευτική) σε νησιωτικές, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της 2ης ΥΠΕ, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα δια ζώσης πρόσβασης ασθενών σε τέτοιου είδους παροχές.
 
Ομοίως, ο Πρύτανης του ΠΑ.Δ.Α. Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου LANECASM Καθηγητής Γεώργιος Παπαθανασίου κατέδειξαν την ανάγκη πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σε κοινές ακαδημαϊκές δράσεις, οι οποίες θα προάγουν τον σημαντικό και επιβεβλημένο ρόλο της φυσικοθεραπείας στη διαχείριση των καρδιοπαθών και των post – Covid ασθενών.
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης για την πιστοποίηση του ΠΠΣ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης για την πιστοποίηση του ΠΠΣ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΠΑΔΑ