Συνεργασία του Δήμου Δράμας και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με το ΠΑΔΑ

Την Τετάρτη, 21/10 υπεγράφη τριμερές πρωτόκολλο συνεργασίας στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το Δήμο Δράμας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Ο πρύτανής του ΠΑΔΑ καθηγητής κ. Παναγιώτης Καλδής, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γεώργιος Δεμερτζής εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για κοινό συντονισμό δράσεων σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής εποχής.
Στόχος των τριών φορέων είναι η συγκεκριμένη σύμπραξη να είναι επωφελής τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και για την τοπική κοινωνία της Δράμας.
Κυριότερο αντικείμενο της συνεργασίας θα αποτελέσει η εξειδικευμένη ακαδημαϊκή έρευνα, η εφαρμογή ψηφιακών μεθόδων για την εικαστική γλώσσα και ο σχεδιασμός μέσω νέων τεχνολογιών.
Στο εγγύς μέλλον αναμένεται η ανακοίνωση ειδικών δράσεων, όπως η διοργάνωση ημερίδων και κοινού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Δράμα, αλλά και άλλων στόχων μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών, εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Απασχόλησης του Δήμου Χαϊδαρίου κ. Μάνος Πετούσης, ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια.