Συνέντευξη του Πρύτανη του ΠΑΔΑ στο Greek Reporter

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που εδρεύει πλησίον του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος στην Αθήνα θέτει για το άμεσο μέλλον στόχους με έμφαση στην εξωστρέφεια, την έρευνα και την καινοτομία. 
Ο Πρύτανης Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής σε συνέντευξη που έδωσε στο Greek Reporter επισημαίνει ότι ο στόχος για το επόμενο έτος είναι η δημιουργία περισσότερων αγγλόφωνων τμημάτων (ήδη λειτουργούν δυο σε μεταπτυχιακό επίπεδο) που θα προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό.
«Φιλοδοξούμε να εισαγάγουμε περισσότερα αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών από το 2021, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν πτυχία προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών», σημείωσε επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο αποκτά την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να πετύχει προς αυτή την κατεύθυνση. 
Το ΠΑΔΑ που ιδρύθηκε το 2018 από τη συγχώνευση τριών ιστορικών Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, τα οποία λειτουργούσαν στην ελληνική πρωτεύουσα για δεκαετίες, είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα όσον αφορά στον αριθμό των φοιτητών. 
Ο πρύτανης, τέλος αποκάλυψε, ότι το Πανεπιστήμιο έχει αποδεχτεί την προσφορά του διεθνούς τεχνολογικού γίγαντα Hewlett-Packard (hp) για αναβάθμιση της κύριας βιβλιοθήκης σε έναν ψηφιακό κόμβο. 

Όλη η συνέντευξη στο Greek Reporter εδώ