Σε ιδιαίτερα επιβλητική τελετή, μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση του Council του Chinese International Education Foundation της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την οποία εγκρίθηκε η δημιουργία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Confucius Institute σε συνεργασία με το Shanghai University of Traditional Chinese Medicine.
Η ηγεσία του κινεζικού ιδρύματος εξήρε την ταχεία ανάπτυξη του ΠΑΔΑ και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τη συγκεκριμένη συνεργατική πορεία στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή και στον Καθηγητή Γεώργιο Γεωργούδη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ, ο οποίος και την επιμελείται επιστημονικά.
Αντικείμενο του Confucius Institute στο ΠΑΔΑ, που το καθιστά καινοτόμο, εκτός της συμβατικής διδασκαλίας αντικειμένων κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού, είναι και η ανάδειξη πτυχών της κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής που συμβαδίζουν σε θέματα σύγχρονων αντιλήψεων ευεξίας και τουρισμού υγείας και με χώρο δραστηριοποίησης την Μεσόγειο και την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι το ΠΑΔΑ διακρίνεται ως το πρώτο Ελληνικό ΑΕΙ σε θέματα καλής υγείας και ευεξίας (Impact Rankings Times Higher Education, 2022).
Στην ίδια τελετή απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος του προσκεκλημένου καθηγητή (guest professor) του Shanghai University TCM, τόσο στον Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή, όσο και στον Καθηγητή Γεώργιο Γεωργούδη από την ηγεσία του κινεζικού ιδρύματος.
Επίσης, κατά την διάρκεια της δια ζώσης τελετής για τα 50 χρόνια (1972-2022) διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος – Κίνας στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία Xiao Junzheng αναφέρθηκε ιδιαίτερα κολακευτικά στο ΠΑΔΑ, στην συγκρότησή του, στην εξαιρετικά ταχεία ανέλιξή του και στην επιλεκτική διεθνοποίηση του μέσω στοχευμένων στρατηγικών ακαδημαϊκών συμμαχιών υψηλού συμβολισμού, αλλά και ουσιαστικής προοπτικής.
Αναφέρεται ότι το ΠΑΔΑ έχει επισήμως ορίσει ως υπεύθυνο της Ελληνο-Κινεζικής ακαδημαϊκής συνεργασίας τον Αν. Καθηγητή Αριστείδη Κοντογεώργη του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού.