ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ: Ημερίδα για τις διαπραγματευτικές δεξιότητες

Από αριστερά οι: Ευάγγελος Χόνδρος, εκπρόσωπος MNA Greece, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ηγεσίας & Καινοτομίας της ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια Άννα Σαΐτη, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης,, οι Επ. Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και μέλη του εργαστηρίου Ηγεσίας & Καινοτομίας της ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ, Δημήτριος Χαραμής και Χρήστος Καλλανδράνης

Με αθρόα και δυναμική συμμετοχή από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλες τις Σχολές του ΠΑΔΑ, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα Ημερίδα με θέμα “Negotiation Skills Conference 2024-Εξερευνώντας τον κόσμο των Διαπραγματεύσεων στην πράξη” προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λάβουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες καθώς και να ανταλλάξουν ιδέες σε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο και επιδραστικό θέμα, που απαντάται σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων από την προσωπική και επαγγελματική ζωή του ανθρώπου μέχρι τις σχέσεις των κρατών.

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Γεώργιος Πιερράκος, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ηγεσίας & Καινοτομίας της ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια Άννα Σαΐτη, οι επιβλέποντες της διοργάνωσης, Επ. Καθηγητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και μέλη του εργαστηρίου Ηγεσίας & Καινοτομίας της ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ, Χρήστος Καλλανδράνης και Δημήτριος Χαραμής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημήτριος Δρόσος. Η Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια Αλίνα Χυζ, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλε χαιρετισμό.

Κύριος στόχος της ημερίδας ήταν η εισαγωγή των συμμετεχόντων στον κόσμο των διαπραγματεύσεων και η ανάπτυξη μετρήσιμων δεξιοτήτων καθώς η ημερίδα, επιπλέον των ομιλιών και των workshops, συμπεριελάμβανε και διαγωνιστική διαδικασία.

Κορυφαίοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον κόσμο των επιχειρήσεων και σχετικών φορέων μοίρασαν απλόχερα τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΠΑΔΑ μέσα από θεματικές ομιλίες και συζητήσεις σε panels, διαδραστικά workshops και διαπραγματευτικούς γύρους που παρείχαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν στην πράξη τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες, να μάθουν για τη διαδικασία της προετοιμασίας που θα πρέπει να προηγείται της διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τη συλλογή και ανάλυση των απαραίτητων πληροφοριών, την εκτίμηση της κατάστασης της άλλης πλευράς καθώς και για τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων, ώστε να επιτευχθούν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως πολύτιμη τη συμμετοχή τους στην ημερίδα καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σύγχρονη αντίληψη της διαπραγμάτευσης ως διαδικασία συνεργασίας (cooperative win), έναν προορισμό που προσφέρει λύσεις αμοιβαίου οφέλους για όλες τις πλευρές (win-win), με την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές διακατέχονται από διάθεση συνεργασίας. Από την άλλη πλευρά, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κατάλληλης στρατηγικής υπό ανταγωνιστικές και δύσκαμπτες συνθήκες, καθώς και η διάθεση για ευελιξία με σκοπό την αναπροσαρμογή της στρατηγικής, ανάλογα με τις κυοφορούμενες εκάστοτε εξελίξεις.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΔΑ από κοινού με την ομάδα των φοιτητών του Accounting, Auditing & Finance Research Club (AAFRC), το Εργαστήριο Ηγεσίας & Καινοτομίας (Leadership and Innovation Lab) της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την ομάδα φοιτητών Uni- leads του Τμήματος της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ, και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mercury Negotiation Academy (MNA).

Στο 1o Panel με θέμα «Αναλύοντας τις Διαπραγματευτικές δεξιότητες: Οδηγός για Προσωπική και Επαγγελματική Επιτυχία» οι ομιλητές ήταν οι κ.: Βασίλης Ζούμπος, Μάριος Βογιατζής – ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος στην Ελλάδα / αναλυτής συμπεριφοράς, Χριστίνα Χάρτα – Head, Directorate of Financial, Administrative and Human Resource Management και Ζωή Φράγκου – Organisational Psychologist & Business Coach.

Στο 2ο Panel με θέμα «Τεχνολογικές Καινοτομίες & η Επίδρασή τους στις σύγχρονες Διαπραγματεύσεις» οι ομιλητές ήταν οι κ.: Κυριάκος Ευθυνόπουλος – Δικηγόρος/ Νομικός Σύμβουλος και Μάνος Βροντής – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Think Soft.

Στο Workshop με θέμα ”Negotiation Skills Toolkit: ΜΝΑ shows the Way!” μίλησαν οι κ. Παντελής Νικολόπουλος & Ευάγγελος Χονδρός.

 

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Νευρομυϊκής και Καρδιαγγειακής Μελέτης της Κίνησης (LANECASM) του ΠΑΔΑ και του Εργαστηρίου Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΦοιτητές του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑΔΑ συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση της Εθνικής Γλυπτοθήκης