Πράξη αναγνώρισης του ΠΑΔΑ από τον χώρο του επιχειρείν

Από αριστερά, οι κ.κ. Νικόλαος, Αθανάσιος και Αλέξανδρος Παπαποστόλου

ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Δωρεά ιατρικών μηχανημάτων στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής και χρηματικά βραβεία στους άριστους φοιτητές – πτυχιούχους του που πήραν πτυχίο το 2018 και το 2019. Ετήσιο Βραβείο Αριστείας από την εταιρεία “Παπαποστόλου” που φέτος συμπληρώνει 106 χρόνια λειτουργίας.

Όταν μια κορυφαία ελληνική επιχείρηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με ανοδική πορεία 106 ετών, αποφασίζει να ανταποδώσει στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) τη στήριξη που έτυχαν τα σχέδιά της από τους αποφοίτους του ΠΑΔΑ που εργάζονται σ΄ αυτήν, τότε είναι ολοφάνερο πως ο κόσμος του επιχειρείν έχει λόγους να εκτιμά βαθύτατα το έργο του ιδρύματος. Κι η εκτίμηση αυτή αποκτά ακόμη πιο σημαντικά χαρακτηριστικά από τη στιγμή που εκπορεύεται από την εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού «Παπαποστόλου» (www.papapostolou.gr), η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1914 κι έκτοτε συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κλάδου στην Ελλάδα όντας αναγνωρίσιμη και διεθνώς.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η εταιρεία «Παπαποστόλου», που επένδυσε σκόπιμα στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής, νωρίτερα του ΤΕΙ κι εσχάτως του ΠΑΔΑ, κατακτά ολοένα και μεγαλύτερη καταξίωση όχι μόνο για τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει αλλά και για την άρτια συντήρησή τους. Μια καταξίωση που, εν πολλοίς, αντανακλά και στο εν λόγω Τμήμα απ΄ τη στιγμή που σαράντα (40) πτυχιούχοι του εργοδοτούνται από τη συγκεκριμένη εταιρεία, με τον πιο νέο εξ αυτών να είναι απόφοιτος του 2018!
Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πτυχιούχων του ΠΑΔΑ στην επίτευξη των στόχων της υπεραιωνόβιας επιχείρησής τους, ο Νικόλαος Παπαποστόλου που ήταν στο τιμόνι της επιχείρησης επί πολλές δεκαετίες και η τρίτη γενιά της οικογένειας που πήρε τη σκυτάλη της διοίκησης, οι γιοί του Αθανάσιος και Αλέξανδρος, αποφάσισαν να τιμήσουν το Τμήμα που υλοποιεί τη στοχοθεσία της εταιρείας και το άλμα της στη νέα εποχή. Έτσι, στην ετήσια εκδήλωσή της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας η εταιρεία “Παπαποστόλου” προσκάλεσε τόσο τη διοίκηση του ΠΑΔΑ όσο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής.
Στο ιδιόκτητο συνεδριακό κέντρο της εταιρείας στο Νέο Ψυχικό παρουσία σχεδόν όλων των στελεχών και εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και εκπροσώπων μεγάλων, πολυεθνικών εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, μετά τον αγιασμό και την κοπή της πίτας, ο κ. Νίκος Παπαποστόλου εξέφρασε τις πιο θερμές ευχαριστίες της εταιρείας στο ΠΑΔΑ και ειδικά στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής για τη συμβολή των αποφοίτων του στο πρωτοπόρο έργο μιας επιχείρησης που διακρίνεται τόσο στο χώρο της ιατρικής και νοσοκομειακής τεχνολογίας όσο και σε εκείνον της εταιρικής, κοινωνικής ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαποστόλου ανακοίνωσε τη θέσπιση ετήσιου βραβείου Αριστείας για τους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής με την υψηλότερη βαθμολογία και τη συνέχιση της συνεργασίας που αφορά την πρακτική άσκηση των επί πτυχίω φοιτητών. Στη συνέχεια, κάλεσε τον Αντιπρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Καλδέλλη να επιδώσει έπαινο συνοδευόμενο από χρηματικό βραβείο στον απόφοιτο του ΠΑΔΑ με την υψηλότερη βαθμολογία το 2018, εργαζόμενο της εταιρείας εδώ και δύο χρόνια, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Βιοιατρικής, Καθηγητή Ιωάννη Καλατζή για την αντίστοιχη βράβευση του αποφοίτου που πρώτευσε το 2019.
Αμέσως μετά, η νέα γενιά της επιχείρησης, οι κ. κ. Αθανάσιος Παπαποστόλου και Αλέξανδρος Παπαποστόλου ανακοίνωσαν τη δωρεά δύο ιατρικών μηχανημάτων “Ηλεκτροκαρδιογράφων” στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του ΠΑΔΑ για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των φοιτητών.
Από την πλευρά του ΠΑΔΑ, ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Ιωάννης Καλδέλλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Ιωάννης Καλατζής συνεχάρησαν τη διοίκηση της εταιρείας «Παπαποστόλου», ευχαρίστησαν για τη δωρεά και ανέδειξαν την έντονη επιστημονική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου που αποτυπώνεται στη σταδιοδρομία των αποφοίτων του που έβρισκαν δουλειά ακόμη και στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, οι δυο εκπρόσωποι του ΠΑΔΑ σκιαγράφησαν και ανέδειξαν το όραμα του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος και των φοιτητών του, που δεν είναι άλλο απ΄τη διαρκή καταξίωσή του στην Ελλάδα και διεθνώς, μέσα από την έρευνα και κυρίως μέσω της επιτυχημένης σταδιοδρομίας των αποφοίτων του.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο δημοσιογράφος, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, ο καθηγητής του ΠΑΔΑ κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος και ο δημοσιογράφος, υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του Γραφείου του Πρύτανη του ΠΑΔΑ, κ. Αθανάσιος Χούπης.

Προηγούμενο άρθροΤο ΠΑΔΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως
Επόμενο άρθροΗμερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Μέγ. Μουσικής με τη συμμετοχή του ΠΑΔΑ