Ιδιαίτερα εποικοδομητική αποτιμάται η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πανεπιστημίου Transilvania του Brasov της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, όπου μεταξύ άλλων έχει δημιουργηθεί ένας μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Σχολής Κοινωνιολογίας και ειδικότερα του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επικοινωνίας και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑΔΑ.
Το υπογραφέν Μνημόνιο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον εμπλουτισμό σύγχρονων θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων των φοιτητών και φοιτητριών μέσα από την προώθηση της εκπαίδευσής τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και την κατάλληλη προετοιμασία τους ενόψει των συνθηκών εργασίας που θα συναντήσουν στον τομέα τους, με σκοπό την επιτυχή είσοδο τους στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, το 11ο Διεθνές Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού, του οποίου την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ, Ανδρονίκη Κάβουρα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Transilvania του Brasov, καταγράφεται ως εξαιρετικά πετυχημένη συνέργεια.
Ειδικότερα, στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 50 Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο και παρουσιάσθηκαν σημαντικές ερευνητικές εργασίες από τον χώρο του τουρισμού, του μάρκετινγκ, του μάνατζμεντ, της επικοινωνίας και των νέων τεχνολογιών.
Ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, στο εναρκτήριο χαιρετισμό του, έκανε αναφορά στη σημασία της διεύρυνσης των συνεργασιών και των συνεργιών μεταξύ των συμμετεχόντων πανεπιστημίων για την προαγωγή της έρευνας και την καινοτομίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνιολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Transilvania του Brasov, Καθηγητής Horia Moasa, τόνισε την αγαστή και μακρόχρονη συνεργασία του Ιδρύματός του με το ΠΑΔΑ, με αποκορύφωμα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.
Η Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ, Ανδρονίκη Κάβουρα επεσήμανε ότι η πρωτοτυπία του συνεδρίου έγκειται στη σύζευξη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής δράσης, ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.
Ο Γενικός Διευθυντής του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Brasov, κ. Lucian Pascu, σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη να φιλοξενεί τις εργασίες του ICSIMAT που προάγει την έρευνα και την καινοτομία, αποτελώντας σημείο επαφής των επιχειρήσεων και των οργανισμών με τα Πανεπιστήμια.
Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του βιώσιμου τουρισμού, επισκέψεις σε μουσεία και ξεχωριστούς πολιτιστικούς χώρους με σκοπό τις βιωματικές εμπειρίες των συνέδρων με την ιστορία, την κληρονομιά, τις γεύσεις και τη ζωή του τόπου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του συνεδρίου: https://icsimat.com/
Το επόμενο Συνέδριο θα διοργανωθεί από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2025 στην Πιερία.