Οργανικά απορρίμματα και καφέ κάδος

Στην εκπομπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής την εβδομάδα αυτή προσεγγίζουμε το φλέγον θέμα της μείωσης σπατάλης τροφίμων και της διαχείρισης των βιοαποβλήτων.
Φιλοξενούνται η κα Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Παν/μιου & πρώην πρόεδρος του ΕΟΑΝ, καθώς και οι κ.κ. Κων/νος Ψωμόπουλος Καθηγητής του Τμ. Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΕΕΔΣΑ και Γιώργος Ηλιόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Στο επίκεντρο στέκονται οι τρόποι «αποσυμφόρησης» του πράσινου κάδου.
Η εισδοχή των καφέ κάδων στην καθημερινότητα του δημότη και των επιχειρήσεων και η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφών συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, αφού κάθε κάτοικος πετά κατά προσέγγιση 142 κιλά τροφής το χρόνο, τη στιγμή που κάθε κιλό από αυτά σύμφωνα με στοιχεία κοστίζει 7 ευρώ!
Η ρίψη της περισσευούμενης τροφής και των αναπόφευκτων υπολειμμάτων τροφίμων στον καφέ κάδο είναι απλή και μπορεί να γίνει καθημερινή συνήθεια σε όλους μας, ενώ θα εξοικονομήσει πόρους από το Δήμο μας στην αγορά λιπασμάτων από αγορές του εξωτερικού!
Την ενδιαφέρουσα εκπομπή συντονίζει η Γλυκερία Τερζή.

Προηγούμενο άρθροΕπετειακή εκδήλωση στο ΠΑΔΑ για την 25η Μαρτίου 1821
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης για την πιστοποίηση του ΠΠΣ του Τμήματος Μαιευτικής στο ΠΑΔΑ