Ο θεσμός του συνήγορου του φοιτητή

Η εκπομπή “FIRST FROM THE WEST” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αυτή την εβδομάδα πραγματεύεται το «Θεσμό του συνήγορου του φοιτητή».
Στα γραφεία του Συνηγόρου του Φοιτητή γνωστοποιούν το σημαντικό αυτό Θεσμό η Συνήγορος του Φοιτητή του Ιδρύματός μας κα Μαρία Βενετίκου, καθώς και η Διοικητική Υπάλληλος που πραγματοποιεί τη Γραμματειακή Υποστήριξη στο Συνήγορο του Φοιτητή κα Γεωργία Μαραγκάκη.
Αναδεικνύεται η σημασία διασφάλισης της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας μέσα από τη θεσμική ύπαρξη του Συνηγόρου του Φοιτητή, επιδεικνύονται ένα προς ένα τα βήματα προκειμένου να ξέρει ο φοιτητής πώς μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημά του προς τη Συνήγορο του Φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Επιπροσθέτως κουβεντιάζουμε για την αρχή της αναλογικότητας που διέπει την όποια μεσολάβησή του για να επιλύσει τα αιτήματα που δέχεται, τονίζουμε την  ανεξαρτησία του ως Θεσμού και περνάμε το μήνυμα της θετικής του συνεισφοράς στην τριτοβάθμια εκπαιδευτική κοινότητα.
Τη συζήτηση συντονίζει η Γλυκερία Τερζή.

Προηγούμενο άρθροΚεν Λόουτς – «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα» Ο παγκοσμίου φήμης βρετανός σκηνοθέτης μιλά στα «ΝΕΑ» με αφορμή την επικείμενη αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής